Ana SayfaPiyasaUzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi---

Uzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi

1 / 4
Uzmanlar Moody's'in kararını değerlendirdi
25 Eylül 2016 - 13:01 www.borsagundem.com

Nomura/Ash: Moody's kararı adil değil

Nomura Stratejisti Timothy Ash, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede “Moody’s’in kararı bana göre hiç de adil değil” yorumunda bulundu

Türkiye’nin makro verilerde ya da ödemelerde bozulma içermeyen son derece uzun bir sicili olduğunun altını çizen Ash, “Moody’s’in kararı subjektif” dedi.

Ash, "Türkiye'nin uzun bir borçlarını ödeme geçmişi var, ve kredi notu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltildiğinden beri ana makro oranlarında önemli bir kötüleşme yok. Moody’s’in kararı oldukça sübjektif" ifadelerini kullandı.

Moody's kararının ardından hükümetin vereceği tepkinin önemli olduğunu belirten Ash, "Hükümet yetkilileri kredi derecelendirme kuruluşlarını yerden yere vurmaktansa olgun davranarak reformlara odaklanmalılar" yorumunda bulundu.

Ash, Moody's'in karar almak için Ekim'e kadar beklememesine şaşırdığını belirtirken, "Ama sanırım, başarısız darbe girişimi ve kamudaki temizliğin kurumsal sağlamlığı zayıflattığını düşündüler" dedi.

Ash, "Pazartesi günü piyasa tepkisini görmek ilginç olacak. Sanki karar bekleniyordu, tepki kısıtlı olabilir. Biraz zayıflama olabilir, ama bazı yatırımcılar da alım yapmak için not indirimini bekliyordu" değerlendirmesini yaptı.

Ash, Türkiye'nin bazı yönleriyle not indirimini bertaraf etmek için yeterli olduğunu, kararın piyasalar açısından belirsizliği ortadan kaldırdığını kaydederken, Rusya, Hırvatistan, Brezilya'nın Türkiye'yle benzer kredi notu seviyesinde olduğunu belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENGİN26 Eylül 2016 09:16

    UZMANLAR TÜM BELGELERİNİ YAKMASI LAZIM. TV DEKİ YORUMLARDA KESİN NOT İNDİRİMİ OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORLAR. UZMANLAR HERŞEYİ ÇOK BİLİYORSA KENDİLERİ İŞLEM YAPSINLAR . KÜÇÜK YATIRIMCIYA BU BİLGİLERİ VERMELERİNE GEREK YOK. KENDİLERİ ZENGİN OLSUN.

  • ortam25 Eylül 2016 18:46

    ortam normal değilse açıklama nasıl olsun

  • melih demir25 Eylül 2016 15:56

    ilk iş şirket yönetimlerini ele geçiren vergi kaçaklı mali bilanço üreticileri yöneticileri denetlemek lazım bakalım neler yapacvaklar..