Ana SayfaPiyasaYabancıların takibindeki hisseler---

Yabancıların takibindeki hisseler

1 / 6
Yabancıların takibindeki hisseler
27 Şubat 2017 - 12:35 www.borsagundem.com

Yılbaşından bu yana yabancılar Borsa İstanbul'da 1 milyar dolarlık alım yaptı. Yabancıların hikayesi olan, esas faaliyet gelirlerini düzenli olarak artıran firmaları tercih ettiğini söyleyen analistler, bu özellikteki hisselere dikkat çekiyor…

Son bir yıl içinde Borsa İstanbul'da yabancı takas oranının (2016 yılı Şubat ayı) yüzde 62.00 seviyelerinden yüzde 64.85 (2017 Şubat ayı) seviyesine yükseldiği görülüyor. Yılbaşında ise bu oran yüzde 63.40 seviyesindeydi. Yılbaşından bu yana yabancı yatırımcının toplam 1 milyar dolarlık alım yaptığı görülüyor. Diğer bir deyişle üst üste beşinci haftada da hisse senedi piyasasına giriş yaşanmış durumda. Uzmanlar, endeksin de 90.000 direncini aşmakta zorlandığına ancak henüz geriye dönüş yönünde ciddi bir baskı olmadığına dikkat çekiyor.

Borsa İstanbul'da yabancının ilgisinin devam ettiğini belirten uzmanlar yabancıların hisse seçiminde belirli bir hikayesi olan, esas faaliyet gelirlerini düzenli olarak yükselten, öz varlık karlılığı istikrarlı, kaldıraç oranı düşük ve her yıl istikrarlı bir şekilde karını yatırımcı ile paylaşan temettü dağıtan şirketleri tercih ettiğini hatırlatıyor. Hisse seçiminde yabancı ilgisinin olması yatırımcının kararını verirken kesin bir kriter olmadığını ancak yabancıların tercih ettiği hisseleri almanın doğru bir strateji olabileceğini söylüyorlar. Bu noktada uzmanlar, yabancıların da tercih ettiği, alım için uygun 25 hisseye dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)