Ana SayfaHisse Öneri ListesiTemettüsü yüksek hisseler öneriliyor---

Temettüsü yüksek hisseler öneriliyor

3 / 10
Temettüsü yüksek hisseler öneriliyor
20 Mart 2017 - 12:31 www.borsagundem.com

YABANCI İLGİSİ

Bu noktada, Yatırım Finansman Koordinatörü Levent Durusoy, ikinci yarıyıl için yabancı yatırımcıların tavrının da olumlu olduğunu ifade ediyor. Yabancı payında artışa ek olarak doğrudan yatırımlarda da hareketlenme görüldüğünü vurgulayan Durusoy, "Türk varlıklarına yabancı ilgisinde değerlemelerin cazip olması, en önemli etken. Yabancılar iskontonun gevşemesini bekliyor. Yabancı ilgisi anlamında GOÜ'lerle performansımız paralel" diye konuşuyor. Durusoy, uzun vadede yabancıların tavrında FED'in, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomik söylemlerinin büyümeye etkisinin, ABD tahvil faizlerinin seyrinin ve global piyasalardaki risksiz getiri oranlarının önemli olacağı bilgisini de veriyor.

İHRACAT VE TURİZM

2017'ye yönelik makroekonomik göstergeler de önem arz ediyor. 2016 yılı büyümesini yüzde 2,5 olarak öngören Yatırım Finansman Başekonomisti Can Uz, 2017'de büyümede kilit rolü ihracatın oynayacağı görüşünü paylaşıyor. Uz, "İhracat tarafında, kurdaki seviyelerin marjları bir miktar yükselttiğini, tekstil gibi 20l6'da rahat hareket alanı bulamayan bazı sektörlerin öne çıkmaya başladığını görüyoruz. Dış talep koşulları böyle giderse, ihracat 2017'de büyümeye pozitif katkı yapacak" diyor. Can Uz, turizmde risk faktörü olsa da mayıstan itibaren iyileşmenin görüleceğini de sözlerine ekliyor.

ÖNE ÇIKAN RİSKLER

Peki, olumsuz senaryo ve riskler neler? Yurtdışında FED'in faiz artış olasılığının dörde çıkmasıyla Türkiye gibi GOÜ varlıklarının satış baskısıyla karşılaşabileceğini belirten Can Uz, bu olası durumu yatıştırabilecek gelişmeyi 'Trump'ın politikalarının hala belirginleşmemesi' olarak görüyor. Yurtiçi cephede belirleyici etkenin referandum sonucu olacağını, jeopolitik risklerin seyrinin de takip edileceğini aktarıyor.

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Bu süreçte yatırımcıların nasıl pozisyon alması gerektiği de önemli taşıyor. Referandum öncesinde mevcut hisse senedi fiyatlarındaki uyumsuzluk söyleyen Mehmet Akif Daşıran, borsa yatırımcısına, ihracat ağırlığı fazla, satış kontratları döviz bazında olan, defansif, temettü verimi yüksek şirket hisselerinde pozisyon almayı öneriyor. Daşıran," İkinci yarıyılda yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için mart ayı geri çekilmeler ve temel değerleme fonksiyonlarında düzelmelerle fırsat ayı' olabilir" diyor. Yatırım Finansman'ın model portföyü ise yüzde 30 hisse, yüzde 30 mevduat, yüzde 20 altın, yüzde 10 tahvil, yüzde 10 döviz olarak dağılım gösteriyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan20 Mart 2017 15:32

    ne yazık ki temettüsü yüksek hisseler şuan itibari ile borsada çakılıyor

  • Yorumspor20 Mart 2017 14:22

    2017 yılında temettü patlaması beklediğim hisse İndes Bilgisayardır. Şirketin 2016 yılı karından yaklaşık 35-40 milyon TL kar dağıtmasını bekliyorum. Kar dağıtım kararı her yıl Nisan ayının 4- 9'u arasında açıklanmaktadır. Saba inşaat projesinden gelecek paranın 30 milyon doları temettü olarak dağıtılacak. Sadece inşaat projesinden gelen temettü verimi % 22 dir. Hisse başına 1,98 TL düşer. Basit bir hesaplama yaparsak. Bistteki şirketlerin ortalama FK'sı 12 dir. 10 TL fiyatı olan şirketin vermesi gereken temettü miktarı 0,85 TL olması istenir. İndes 2017 yılı karından 2 TL temettü ödemesi yapacak ise hissenin fiyatı 19,8 TL olması gerekir.

  • orhan kaya20 Mart 2017 13:47

    2001 yılına ait şirketlerin ortaklık yapısını öğrenmek için nerye muracat etmeliyiz

  • yasin20 Mart 2017 12:46

    İSYAT I TEK GEÇERİM