Ana SayfaPiyasaDüşen piyasada şirketler hisse geri alımı yapıyor---

Düşen piyasada şirketler hisse geri alımı yapıyor

1 / 13
Düşen piyasada şirketler hisse geri alımı yapıyor
16 Temmuz 2018 - 11:32 www.borsagundem.com

Piyasaların dengesi geçen hafta bozuldu. Başta Garanti olmak üzere bankacılık endeksi önderliğinde endeks, sert satış yaşadı. Satışların devamı halinde 85.000 altı görülebilir. Şirketler, bu süreçte hisselerini desteklemek için hisse geri alımı yapıyor.

Geçen hafta piyasalar için yüksek volatilite kayıpların olduğu bir süreç yaşandı. BİST-100 Endeksi, bankacılık endeksi önderliğinde sert satışlar yaşadı. Özellikle salı, çarşamba ve perşembe günü endeks yüzde 10 düşerken, banka hisselerinde yüzde 19'a varan düşüşler oldu.

Yatırım bankası Merrill Lynch'in 1 milyar TL'yi bulan Garanti hissesi satışı, piyasalardaki dengeyi daha da bozdu. Bu satış diğer bankalar ve endekse de yansıdı. Bu kapsamda BİST 100 Endeksi'nde 88.168 seviyesi görülürken, 200 haftalık hareketli ortalama olan 88.500 bandı, bu düşüşler sonrasında yakından izleniyor. Bu teknik gösterge, majör durumlar görülmeden kırılmadığı için konjonktür dahilinde dikkatle izlenmeye devam ediyor. Bu ortamda şirketler hisse değerlerini destekleme adına hisse geri alımları yapıyor. Haberimizde hangi şirketlerin hisse alımı yaptığını, hisse geri alımlarının etkilerini araştırdık.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)