Ana SayfaHisse Öneri Listesi3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 5
3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
27 Temmuz 2018 - 10:29 www.borsagundem.com

Halk Yatırım, Tofaş için 30,89 TL'den 31,04 TL'ye yükseltti.

Halk Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Tofaş için 'AL' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Beklentilerin üzerinde açıklanan net kar rakamı. Tofaş, yılın ilk çeyreğinde, hem ortalama piyasa beklentisi olan 344,0 milyon TL’nin hem de bizim beklentimiz olan 348,8 milyon TL’nin üzerinde olarak çeyreklik %13,2, yıllık bazda ise %17,8 artışla 368,0 milyon TL net kar açıkladı. Beklentimizin üzerinde gelen net kârda, güçlü gelen operasyonel kârlılık etkili oldu. 

Satış gelirleri yıllık bazda %12 artış gösterdi. İlk çeyrekte net satış gelirleri, hem bizim tahminimiz hem de ortalama piyasa beklentisi ile uyumlu olarak geçen yılın aynı dönemine göre %12,3 artarak 5.050 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Yıllık bazda artış gösteren satışlarda, yurt içi satış hacminde yıllık %28,1, ihracat hacimlerinde ise yıllık %6,1 daralmaya karşılık içeride gerçekleşen fiyat artışları ve yükselen Euro/TL etkili oldu. Fiyat artışları, binek araçlar kategorisinde daha güçlü bir şekilde gerçekleştirilirken, ticari araç sınıfında daha sınırlı kaldı. Olumsuz sayılabilecek bir gelişme ise, şirketin yurt içi satışlardaki pazar payı, ilk çeyreğin ardından ikinci çeyrekte de geriledi.
FAVÖK marjı hem çeyreklik hem de yıllık bazda artış gösterdi. FAVÖK yılın ilk çeyreğinde hem bizim beklentimiz olan 581,8 milyon TL hem de ortalama piyasa beklentisi olan 574,0 milyon TL’nin üzerinde olarak çeyreklik %25,5, yıllık bazda ise %33,0, artışla 646,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, 2Ç18’de güçlü fiyat artışları ve beklentimiz altında gelen maliyetler ile birlikte çeyreklik 1,2 puan, yıllık ise 2,0 puan iyileşme ile %12,8 seviyesinde gerçekleşti. Operasyonel olmayan tarafta ise, Haziran ayı içerisinde kesilen vergi cezası nedeniyle ayrılan karşılık ve beklentilerimizin aksine kaydedilen net kur farkı gideri net karı baskıladı. 
Tavsiyemizi AL olarak sürdürüyoruz. İkinci çeyrek finansal sonuçlarının hisse performansı üzerinde etkisinin, beklentilerimiz üzerinde gelmesi ve son 1 haftada %2,2, son bir ayda ise %8,8 relatif olarak kötü performans göstermesi nedeniyle pozitif olacağını düşünüyoruz. Sonuçların ardından makroekonomik tahminlerimizde yaptığımız değişiklik ve risksiz faiz oranını %13,5’ten %14,0’a yükseltmemiz sonucunda Tofaş için 12-aylık hedef fiyatımızı 30,89 TL’den 31,04 TL’e yükseltiyor döviz kurlarının yükseldiği ortamda defansif bir yapıya sahip olması ve cazip çarpanlardan işlem görmesi ile de AL tavsiyemizi sürdürüyoruz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)