Ana SayfaHisse Öneri ListesiPetroldeki yükseliş hangi hisseleri etkiler?---

Petroldeki yükseliş hangi hisseleri etkiler?

4 / 12
Petroldeki yükseliş hangi hisseleri etkiler?
09 Ocak 2017 - 10:53 www.borsagundem.com

TRUMP'IN ADIMLARI ÖNEMLİ

2017'de petrolün arzın kısılmasıyla destek bulması beklense de talep de önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Ali Erkan Tanacıoğlu, talebin düşük seyrinin yukarı yönlü marjı sınırlayacağını ifade ediyor. Tanacıoğlu, yıl içinde petrolde dalgalı görünüm bekliyor ve yıl ortalamasını 55 dolar olarak tahmin ediyor. Ancak Donald Trump sonrası, ABD'nin ekonomi politikalarının bu senaryoyu tehdit edebileceğinin de altını çiziyor.

Ak Yatırım analistleri de petrol fiyatındaki artışın bazı halka açık şirketlerin finansal performansını pek çok açıdan etkileyeceğini ifade ediyor. Ak Yatırım analistleri, Çin ve ABD makro görünümündeki olumlu gelişmeleri göz önüne alarak, fiyatların 2017 boyunca varil başına 55-70 dolar aralığında kalacağını öngörüyor.

KPMG Enerji Sektörü Grup Başkanı Onur Okutur da, Trump'ın seçim çalışmalarında Paris İklim Değişikliği Anlaşması'ndan ve Trans-Pasifik Ortaklığı'ndan çekileceğini açıklaması nedeniyle, "Petrolün kaderini Trump belirleyecek" diye konuşuyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih09 Ocak 2017 15:33

    turcas gibi hisseler hem döviz hemde petrol artışından müthiş olumlu etkilenecek..

  • Yorumspor09 Ocak 2017 14:04

    Petroldeki yükseliş maliyetleri artıracağı için bir çok şirket olumsuz etkilenecektir. Petrolün yükselişi Rus rublesinin değerlenmesine Rus ekonomisinin büyümesini sağlar. Bu durumda olumlu etkilenecek şirket Enka'dır.