Ana SayfaPiyasaHalka açık şirketin tek tuşla röntgenini çeken sistem---

Halka açık şirketin tek tuşla röntgenini çeken sistem

3 / 11
Halka açık şirketin tek tuşla röntgenini çeken sistem
12 Ocak 2018 - 06:45 www.borsagundem.com

“BİLGİSAYAR, TABLET VE CEP TELEFONLARIYLA KULLANABİLİRSİNİZ” 

-Kullanıcı platforma nasıl ulaşacak? Nasıl bir manzarayla karşılaşacak?

Murat Aktaş: Finnet Haber Expert, (www.haberexpert.com) web tabanlı bir haber analiz uygulaması. Bilgisayarınızdan, akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden, Haber Expert’e kolayca ulaşabilir, sermaye piyasası varlıkları (yatırım araçları) ile ilgili en güncel haberleri takip edebilir, haberin önemi ve etkisini analiz araçları ile inceleyebilirsiniz.

Haber Expert, daha geniş bir ürün ailesinin bir modülü. Analiz Expert’te ki diğer modüller excel tabanlı. Bu ürün hem excel’in içerisinde hem de excel’den bağımsız olarak kullanılabiliyor.

haberexpert.com’da sermaye piyasalarında işlem gören varlıklar, faaliyet gösteren kurumlar, varlıkları ihraç eden şirketler, sektörler ve ekonomi İle ilgili, varlıkların ve şirketlerin değerlerine etki edebilecek haberler yer alıyor. İçerik olarak ayrıca varlık fiyatları, şirket profilleri, ortakları ve iştiraklerine de ulaşabiliyorsunuz. Tüm bu verileri kullanarak programda yer alan analiz araçları ile haberlerin varlık fiyatları üzerindeki etkisini inceleyip, varlık fiyatları ve haber ilişkisini araştırabiliyorsunuz.

Programda yer alan başlıca sermaye piyasası varlıkları hisse senedi, tahvil, bono, özel sektör tahvil ve bonoları, sukuk, yatırım ve emeklilik fonları, vadeli işlem sözleşmeleri, opsiyonlar, varantlar, kıymetli madenler, spot piyasada işlem görenler olarak sıralayabiliriz.

Kapsam ve analiz konsepti olarak Türkiye’de bir ilk oldu. Ürünü bir analiz platformu olarak geliştirdik. Piyasalarda ki katılımcılar güncel haberin peşinde koşuyor ve tüketiyor. Bir haber sadece okunup, tüketildikten sonra işlevini kaybetmiyor. Haberlerin etkisi önemimi anlaşıldıktan sonra gecikmeli olarak da varlık fiyatlarına yansıyabiliyor. Platformda güncel ve geçmişi bir arada da analitik araçlarla araştırma imkanı ile sunuyoruz. Bilgiden değere yansıyan çıktılar üretmeleri için araştırma yapanlar, varlık ihraç eden kurumlar ve analistlere güçlü bir araç sunduğumuzu düşünüyoruz.

Şu an itibariyle 1.000’e yakın firma, 70 sektör, 420 konu, 104 haber kaynağı, milyonu aşan haber sayısı ile alanındaki en kapsamlı veri tabanına ulaştık. Her gün içerik ve kapsam olarak zenginleşiyor. Haberin ana kaynağı değiliz. Yaptığımız şey şu, haberin ana kaynaklarından veya direkt kaynağından orijinal haliyle alıp kullanıcıların kullanabileceği bir hale getiriyoruz ki rahatça okuyabilsin, anlayabilsin ve çalışmalarında yararlanabilsin. Haberleri orijinal kaynağındaki haliyle, varsa linkleriyle yer veriyoruz. Basılı içerik, pdf, word, excel ve benzeri ortamlardaki metinlerden dönüştürülebilecek nitelikte olanları html olarak kullanıcıya sunuyoruz.

-Sadece bilgisayarlarda mı kullanabiliyoruz?

Murat Aktaş: Tüm yeni web tabanlı yazılımlarımızda olduğu gibi, Haber Expert’te duyarlı, uyumlu bir web tasarıma sahip (responsive) ve bu özelliği ile cep telefonları, tablet, bilgisayar yani tüm platformlarda kullanılabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)