Ana SayfaPiyasaGün gün, saat saat yeni haftanın kritik verileri---

Gün gün, saat saat yeni haftanın kritik verileri

1 / 4
Gün gün, saat saat yeni haftanın kritik verileri
21 Mayıs 2017 - 09:55 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Piyasalarda iyimser hava hakim. TÜSİAD toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da vurguladığı gibi ekonomide en kötü günler geride kaldı. Bu görüş sadece devletin zirvesinde değil son zamanlarda yerli ve yabancı birçok uzman tarafından da dile getiriliyor.

İşaret edilen nokta kritik; ekonomik büyümenin öncü verisi olarak kabul edilen sanayi üretim endeksindeki artışın ilk çeyrekte yüzde 3,5 ila 4,3 arasında gerçekleşmesi halinde Türkiye önemli ekonomiler arasında en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olacak.

Hafta içinde 96.629,15 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören BIST 100 endeksi, haftanın son işlem günü Perşembeyi 0.60 oranında düşüşle 95.147 puandan kapadı.

Altın, yüzde 3,68 ile haftanın en çok kazandıran yatırım aracı şampiyonuydu. Euro yüzde 2,82, dolar yüzde 1,09 ve Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri de ortalama yüzde 0,16 değer kazandı.

Yüzümüzü yeni haftaya döndürecek olursak…

Dolar / TL’de ise herhangi bir nedenle 3,61 altına inişte yeniden 3,55 civarı gündeme gelebilir.

Hazine kanadında Salı günü piyasaların radarında. Çünkü o gün 7 ay vadeli hazine bonosu ihalesi yapılacak.

Önümüzdeki haftaya damgasını vurması beklenen ise bir süredir küresel piyasalarda popülaritesini kaybeden Fed. Büyüme ve PMI verileri ile Fed’cilerin konuşmaları merak ediliyor. Ayrıca Fed toplantı tutanakları da heyecanın ikinci bölümü çünkü, Haziran ayına ilişkin faiz artırımı konusunda kararsız olan küresel piyasalar satır aralarında mesaj arayacak.

Peki, bu hafta dünyadan ve Türkiye’de piyasaları etkileyecek veri akışında neler var? Yatırımcılar adına işte müthiş bir tablo, hem de gün gün, saat saat...

S&P 500 endeksinden Fransa 12 Aylık Sabit Faizli Hazine Bono İhalesine, Almanya İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksinden ABD Yeni Konut Satışlarına, Tokyo Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksinden, (Hindistan) Banka Kredi Büyümesine… Hepsi burada…

Haftanın final verisi ise Amerika’dan gelecek. Saat 17.00’de Michigan Enflasyon Beklentisi açıklanacak.

İşte yeni haftanın manzarası… Borsagundem.com sordu, uzmanlar yanıtladı.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)