Ana SayfaPiyasaGlobal Menkul Değerler ve Akbank sorusu---

Global Menkul Değerler ve Akbank sorusu

1 / 2
Global Menkul Değerler ve Akbank sorusu
14 Haziran 2018 - 10:15 www.borsagundem.com

TEMKİNLİ DURUŞ SÜRÜYOR

SORU- GLBMD hissesinin yükselme ihtimali var mı? Şirket bu yılı karla kapatırsa hisseye etkisi nasıl olur? 

G. TAS 

CEVAP-Menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektör olarak uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan bir alan olarak öne çıkmakta. Bu sektörde yer alan firmalar piyasadaki genel dalgalanmaya bağlı olarak zaman zaman yukarı yönlü çıkış sergileseler de uzun vadede maalesef yatırımcısına kazandırmaktan hayli uzakta duruyorlar. Sektörün performansını gösteren BIST Menkul Kıymet Yatırım Ortaklıkları Endeksi’nin seyri de bu durumu teyit eder nitelikte. Uzun yıllar yatay bir seyir izleyen sektör endeksi Mart 2018’den bu yana gerçekleştirdiği düşüşle birlikte 2005 yılı seviyelerine kadar inmiş bulunuyor. Bu anlamıyla sektörün uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığını söylemek yanlış olmayacaktır. Benzer durum sektörde yer alan Global Menkul Değerler için de geçerli. Şirkete ait hisseler Haziran 2011’de borsada işlem görmeye başlarken 29 Haziran 2011 tarihli ilk açılış fiyatının düzeltilmiş verilerle 1,65 TL olduğu gözlenmekte. Geçen süre zarfında sürekli gerileyen hisse, şimdilerde nominal değerinin altında işlem görüyor. Arada gerçekleştirdiği çıkışlar ise kalıcı olamamakta ve bir süre sonra yerini tekrar düşüşe bırakmakta. Mali yapısına bakıldığında firmanın uzun süre zarar ettikten sonra geçtiğimiz 2017 faaliyet sonunda kâr açıkladığını görmekteyiz. Bu yılın ilk çeyreğinde de kâr açıklaması olumu olmakla birlikte içinde yer aldığı sektör göz önüne alındığında yatırımcıların bu kârlı yapıyı devam ettirip ettirmeyeceği konusundaki şüpheleri gidermeye yetmiyor. Bu nedenle sektör olarak daha güçlü ve kârlı olanların takip edilmesinde yarar var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • glbmd 15 Şubat 2019 23:09

    sektörün f/k oranları ortada.glbmd iyi karlılık var.hemde 1 araçı kurum daha aldı büyümek istiyor.ama sıkıntısı şü piyasa yapıcısı atamıyorlar şü aklıma geliyor ky elinden lotları toplamak içinmi.c gurubunda olduğu içinde tam gün işlem görmüyor. hissenin yukselmemesi için yaptıkları bir baskı olaraka görüyorum.8 yıldır düşüyor.halka arz fiyatı 1 dollar.yatırımcılar çok zararda yazık yatırımcıları kaçırıyorsunzu borsadan .sonrada neden borsaya yatırımcı gelmiyor diye şikayet ediyorsunuz.8 yıl önce glbmd hissesi yerinde amerikadan bir hisse alıp bekleseydik .hiç olmazsa dollar bazlı zarar yazmazdık.artık ileride yatırımcı zor bulursunuz

  • POLAT ALEMDAR14 Haziran 2018 22:35

    eğer RTE kazanır ise hisse 9-10 TL olur iki ay içinde fakat ben dünya piyasalarında büyük bir kriz beklemekteyim aynen 2008 deki gibi akbank hisseside 2,5 TL ye kadar inecek aralık ayına kadar ondan sonra ise tekrar burnunu yukarı çıkartacaktır.

  • POLAT ALEMDAR14 Haziran 2018 22:33

    senin iş ALLAH a kalmış dostum.çok zor.