Ana SayfaPiyasaGen Yatırım Holding ve Koza Madencilik sorusu---

Gen Yatırım Holding ve Koza Madencilik sorusu

1 / 2
Gen Yatırım Holding ve Koza Madencilik sorusu
26 Eylül 2016 - 11:02 www.borsagundem.com

EKONOMİNİN GERÇEKLERİNE AYKIRI HAREKET ETMEYİN

SORU (1) - Gen Yatırım Holding hakkındaki düşüncelerinizi yazar mısınız? 2.000 TL’den maliyetlendim. Satmak istemiyorum, Her geçen gün de eridi gitti? 

Hasan Aydın 

CEVAP - Borsada kazanabilmek için rüzgara karşı yürümemek gerekir. Ekonomin temel kuralları bellidir. Bir şirket kârlı olduğu sürece şirketi temsil eden hissenin değeri de artar. Aksi durumdaysa yani firma zararda ya da belirsiz bir mali yapıya sahipse o takdirde de hissenin fiyatı düşecektir. Neticede uzun vadeli bir yatırımda kazanabilmek için büyüyen firmalara yatırım yapmanın kazanma potansiyelini de artıracaktır. Şirket zarar ediyorsa hissede beklentiye girmek fazla iyimser bir yaklaşım olacaktır. Gen Yatırım Holding için de durum pek farklı değil. Geçtiğimiz yıl zarar eden şirket, bu yılın ilk yarısında da zararını artırarak sürdürdü. Birikmiş geçmiş yıl zararı ise 175,7 milyon TL’ye ulaştı. Özsermayesi negatifte bulunan şirketin mali yapısı belirsizliğini koruyor. Bu belirsizlik nedeniyledir ki firmaya ait hisseler Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görebiliyor. Mevcut olumsuzluklar neticesinde hissenin fiyatı nominal değerinin altına kaymış durumda. Hissede arada yukarı hareketlenme yaşansa da uzun vadeli bir çıkışa müsait değil. Veriler hisseye yatırımda bulunulmasını gerektirecek bir nedenin olmadığını işaret ediyor. Aksine hareket gereksiz risk alınması anlamına gelecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alakası yok..26 Eylül 2016 22:10

    koza devletin.. halka açık ortaklar FETÖ ye karşı duran insanlar. tanklara karşı duran masum insanların da mı hisselerine fetöcü diye el konulacak?.. 2001 yılında birileri yanış iş yaparak demirbankda birilerine zarar verdi kötü iş yaptı diye, KOZAA da da mı aynısı yapılıp intikam mı alınacak. masum hissedarın suçu ne. fatmagülün başına bile böyle gelmedi arkadaş..

  • yatırımcı26 Eylül 2016 19:14

    Demirbank ı örnek al.Tmsf ye geçmiş bir firmanın akıbeti ne olur