Ana SayfaPiyasaGalatasaray Sportif ve Penguen Gıda sorusu---

Galatasaray Sportif ve Penguen Gıda sorusu

1 / 2
Galatasaray Sportif ve Penguen Gıda sorusu
20 Eylül 2018 - 08:47 www.borsagundem.com

BEDELLİDEN GELEN FUTBOLCUYA GİTTİ

SORU (1) - Galatasaray’ın hisseleri uzun planda ne gibi artışlar gösterebilir? İki senelik öngörü nedir? 

Yasin

CEVAP- Borsada uzun vadeli düşünmek kazanç olasılığını artırdığı gibi riski de düşürür. Ancak uzun vadeli düşünmek kazanç elde etmek için tek başına yeterli değildir. Ayrıca şirketin gelir ve kârlılığını düzenli artırabilmesi de gerekir. Eğer şirket zarar eden ya da gelirini büyütemeyen bir niteliğe sahipse uzun vadeli yatırımda bulunulsa dahi kazanç elde etme ihtimali her zaman için düşük kalacaktır. Kuşkusuz piyasadaki gelişmelere bağlı olarak her hisse zaman zaman yukarı aşağı hareketlenmelerde bulunabilir. Ancak istikrarlı bir çıkışın öncelikli yolu firmaların büyümesinden geçtiğini unutmamalı. Söz konusu durum Galatasaray Sportif için de geçerlidir. Şirketin mali yapısı incelendiğinde ise henüz istenen kârlı yapıya kavuşamadığını görebilmekteyiz. Şirket bir önceki yıla göre azaltmakla birlikte zarar yazmaya devam ediyor. Geçmiş yıl zarar toplamı 1 milyar 88 milyon TL’ye ulaşırken bu yıl içinde gidilen bedelli sermaye artırımı ile birlikte son bilançosuna göre özsermaye kaybında da gerileme oldu. Bununla birlikte özsermayenin hâlâ ekside olduğunu hatırlatmakta yarar var.

Şirket geçtiğimiz mart ayında gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımı ile sermayesini 540 milyon TL’ye çıkarırken toplamda 163,7 milyon TL nakit girişi sağladı. Ayrıca ana ortak Galatasaray Spor Kulübü Derneği’nin şirkete daha önce vermiş olduğu 270,1 milyon TL sermaye avansı da mahsup edildi. Böylece özsermayesi bir miktar iyileşme sağladı. Öte yandan sermaye artırımından gelen 163,7 milyon TL’nin 134,7 milyon TL’si operasyonel harcamalar ve futbolcu ödemelerine gittiği belirtildi. Geriye kalan tutardan da 27,7 milyon TL borç ödemelerinde kullanıldı. Bu itibarla gelen nakdin ağırlıklı kısmı futbolculara giderken geriye nakit kalmadığı anlaşılıyor. 

Firmanın zarardan kâra dönebilmesi için gelirlerini artırabilmesi önemli. Ancak henüz kârlı bir yapıya kavuşabileceğine dair işaret veremiyor. Bu da yatırımcının hisseye yönelmesi için gerekli olan enerjinin oluşmamasına yol açıyor. Söz konusu durum hissenin fiyatı üzerinde olumsuz etkiye neden olurken dip seviyelerde işlem görmesin önemli gerekçelerinden birisi. Şirket kâr üretemediği sürece gereksiz risklere girmemeli. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tarafsız analiz!!20 Eylül 2018 09:01

    Galatasaray'a karşı pek sertsın be yorumcu.. Lafa bak: "Şirket kâr üretemediği sürece gereksiz risklere girmemeli. " İlk defa bir şirket için bu kadar sektersin.. Bilmemnerenizi yırtsanız da önce zaferler sonra mangırlar.. Artık kime/kimlere girerse..

  • ozgur21 Eylül 2018 01:27

    Ne serti kardeşim az bile yazmış, futbol klüpleri batık, öz sermaye ekside, bu ne demek haberin yok anlaşılan. Aldığın hissenin karşılığı yokk, paranla şirketin borcunu satın alıyorsun demek!