Ana SayfaPiyasaFüzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?---

Füzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?

1 / 3
Füzelerin gölgesinde yeni hafta… Piyasalarda ne olacak?
15 Nisan 2018 - 11:13 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Piyasaları önce tweet füzeleri vurdu... 

ABD Başkanı Trump, hafta içinde Suriye'ye askeri müdahale seçenekleriyle ilgili açıklamalarını bilindiği gibi piyasaları da sarsan bir çıkışla tamamladı. Attığı tweet’e, "Rusya, Suriye'ye atacağımız füzeleri vuracakmış. Hazır ol Rusya çünkü hoş, yeni ve 'akıllı' füzelerimiz geliyor” diye yazdı.

Bununla da kalmadı, iki ülke ilişkileri hakkında da, "Rusya ile ilişkilerimiz hiç olmadığı kadar kötü ve bu Soğuk Savaş'ı da içeriyor” dedi.

Haliyle başkentler hareketlendi, askeri ve ekonomi çevreleri heyecanlandı. Yerel, küresel, borsa, dolar indi, çıktı.

İlk yanıt Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi: "Akıllı füzelerin, birkaç yıldır kendi topraklarında uluslararası terörle mücadele eden meşru hükümete doğru değil, teröristlerin bulunduğu tarafa doğru uçması gerekir." 

İkinci sert cevabı Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi verdi. Suriye'ye yapılacak bir Amerikan saldırısında Rusya'nın ABD füzelerini ve füzelerin fırlatıldığı yerleri vuracağını söyledi.  

Haftanın son işlem günü tansiyon çıktıkça çıkarken, dün sabaha doğru ABD Başkanı Trump’ın talimatıyla, İngiltere ve Fransa’nın da katıldığı operasyon hayata geçirildi. Havadan ve denizden atılan yüzü aşkın füzeyle Suriye’de rejime ait askeri hedefler bombalandı. Rusya füzelere karşılık vermedi. Niye sorusu gündeme geldi. Moskova ise, Rus askerinin bulunduğu noktaların hedef alınmadığını ifade etti. 

Belki de 3. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşleyecek karşılık gelmedi. Herkes rahat bir nefes aldı. Şimdilik! 

  Trump, “Görev başarıyla tamamlandı” dedi, ardından Esad’ı bir kez daha mesajla uyardı: “Kimyasal silah kullanırsan yine bombalarım.” 

Putin, Beyaz Saray’a haber uçurdu: “Bu yapılanlar karşılıksız kalmayacak.”  

BMGK acil toplandı, Moskova’nın ‘saldırı kınansın’ teklifini oya sundu. Ama kabul edilmedi. 

Yüksek tansiyon ise dün öğleden sonrası itibariyle düşüşe geçti. Şimdi ‘lider’ler satranç tahtasının başında hamleleri düşünüyor. Bundan sonra ne olur, şu an kimse bilmiyor? Askeri hareketler durmaya devam eder mi, yoksa silahlar yeniden mi çekilir, sorusu yanıtını bekliyor. Rusya nasıl bir yol izleyecek, sırrını koruyor? 

Ve piyasalar… Füzeleri nasıl değerlendirecek, ne diyecek? Haftaya üzerindeki gerginliği bir kenara atarak girebilecek mi? İkinci bir operasyon yapılmaz ve tepkiler kınama düzeyinde kalırsa borsa ve kurlar sınırlı bir etkiyle yola devam eder mi? 

Muamma ve yeni bir hafta… 

Gedik Yatırım’dan Üzeyir Doğan, GCM’den Enver Erkan yeni hafta beklentilerini anlatıyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan Tuğra15 Nisan 2018 12:16

    Füzelerin gölgesi fiatlanacaktır.Putin karşılıksız kalmayacak dedi sadece blöfmü o takip edilecek yoksa unutup gidecekmiyiz ama abd dünyaya ayar çekti yani buda kimsenin hoşuna gitmedi destekleyenler yağcılık için destekliyorlar.Kimse başlarında süper bi güç olsun istemez.