Ana SayfaPiyasaFrigo Pak ve Sabancı Holding sorusu---

Frigo Pak ve Sabancı Holding sorusu

1 / 2
Frigo Pak ve Sabancı Holding sorusu
22 Ağustos 2017 - 09:18 www.borsagundem.com

BORCUNU ERTELEDİĞİ KADAR KÂRI DA ARTMALI

SORU- Frigo hissesinde bekleyip duruyorum. Hissenin durumu nedir? İlerisi için hareketi ne olur? Borçlarını yeniden yapılandırması ne yönde kendini gösterir? İyi çalışmalar.

Metin Demir 

CEVAP- Frigo Pak 9 Ağustos 2017 günü yaptığı açıklamada, alacaklısı Tamoa LTD. ile anlaşmaya vardığını duyurdu. Anlaşmayla ilgili firmaya olan uzun vadeli bakiye 2 milyon 228 sterlin tutarındaki borcunun geri ödemesini 1 Temmuz 2018 - 1 Ekim 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Son açıklanan 2017 altı aylık bilançosuna göre şirketin uzun vadeli yükümlülükleri ise yaklaşık 9,5 milyon TL. Bu itibarla şirket ödemelerinde bir rahatlama yaşayacak. Ancak bu rahatlama sadece bir yıl sürecek. Önümüzdeki yıl temmuz ayından itibaren ödemeler tekrar gündeme gelecek. Bu nedenle firmanın borçlarını ödeyebilmesi için kârlı bir yapıya kavuşabilmesi öncelikli hedefi olmalı. Mali tabloları incelendiğindeyse gelirde belli bir artış gerçekleştirmekle birlikte kâra geçebilme noktasında istenen performansı gösteremiyor. Maliyet ve gider kalemini kontrol altına alamaması şirketin esas faaliyetlerinden dolayı zarar etmesine sebep olmakta. Altı aylık bilançosundaysa dönem sonunda cüzi de olsa kâra geçmesi yatırımcıyı umutlandırsa da kârlılıkta kayda değer bir rakam elde edileceğine dair işaret gözlenmiyor. Firmanın halihazırda birikmiş geçmiş yıl zararı 8,5 milyon TL seviyesinde. Mali yapıdaki belirsizlik hisseye uzun vadede tereddütlü yaklaşılmasına neden olmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baba22 Ağustos 2017 09:45

    firigoo çok beddua aldın ççookk iflah olmazsın inşş zaten 3 ay öncesine kadar mahkemeden iflasını istiyordun o zaman hisse 50 kuruştu şimdi oldu 120 lira şimdide hisse satacaksın çakaalll senniii

  • mehmet yılmaz22 Ağustos 2017 09:29

    8,5 milyon borcu 2024 yılına kadar mahalle bakkalı bile öder.gıdada en ucuz kağıtlardan biri.