Ana SayfaPiyasaHSBC'den 3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi---

HSBC'den 3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

1 / 4
HSBC'den 3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi
17 Mayıs 2017 - 10:42 www.borsagundem.com

HSBC, Pegasus ve TAV için tavsisini 'AL'a yükseltirken, THY için 'AL' tavsiyesini sürdürdü. HSBC, konu ile ilgili raporunda, THY, Pegasus ve TAV hedef fiyatlarını da yükselttiğini belirtti. Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Takibimizdeki havacılık sektörü hisselerinin bulundukları Türkiye, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) pazarlarını güncel trafik verileri ve en son açıklanan operasyonel/mali sonuçlar açılarından değerlendirdik. 2016'da daralma yaşayan Rusya ve Türkiye'de son veriler (1Ç ve Nisan ayı) trafik ve fiyatlama açısından en kötünün geride kaldığı ve 2017'de toparlanmanın başlayacağına ilişkin olumlu sinyaller veriyor.

Türkiye'de yaz aylarına doğru ilerlerken havayolu şirketleri trafikteki toparlanmanın devam etmesini ve fiyat baskının görece azalmasını bekliyorlar. Havayolarının sundukları yeni kapasite bakımındanda incelendiğinde BAE talebi aşan kapasite, Türkiye ve Rusya'da ise nispeten daha kontrollü yeni kapasite arzı görmekteyiz. Hisse fiyatlarının tarihi zirvelerine olan uzaklıklarını da göz önüne alarak Türkiye havacılık sektörü hisselerinin talebin toparlanmaya başlaması ile cazip bir yukarı potansiyel sunduğunu düşünüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)