Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEuro mu değerli dolar mı zayıf?---

Euro mu değerli dolar mı zayıf?

1 / 3
Euro mu değerli dolar mı zayıf?
19 Temmuz 2017 - 00:00 www.borsagundem.com

Euro mu değerli dolar mı zayıf?

Nisan ayından itibaren yükseliş trendinde olan EURUSD’da siyasi ve ekonomik gelişmeler yükselişi desteklemeye devam ediyor.  

Siyasi olarak Euro bölgesinde Fransa seçimlerinin geride kalması euro üzerinde olan baskıyı azaltırken Abd tarafında Trump kaynaklı siyasi gerginliklerin devam etmesi dolara baskıyı artırıyor.

Ekonomik gelişmelerde ise ECB hedeflerine ulaşamasa da istikrar sağlamaya çalışıyor. Abd tarafında ise Fed 2017 yılında 3 faiz artışı hedefi koymuştu ve bunun ikisini gerçekleştirdi ancak piyasanın beklentisi karşılamış değil. Abd tarafında işler yolunda gidiyor gibi görülse de Yellen’in son konuşmasında enflasyon oranı Fed’in istediği gibi gitmediği anlaşılıyor ve bu durumda Fed’in hareket alanını daraltıyor. %2’lik hedef’in hala altında olan Fed bu hedefi gerçekleştirmeden adım atması zor gibi görülüyor.

Yılın ilk çeyreğini daha yatay geçiren parite, yılın ikinci çeyreğinden sonra yükselişe geçti. Gelişmeleri dikkate aldığımızda paritedeki yükseliş Euronun güçlenmesinden ziyade doların zayıflamasından kaynaklanıyor.

Yılın ikinci yarısında makro gelişmelerde en çok Abd enflasyon verisinin takip edilmesinde fayda var. Hedefin altında kalmaya devam etmesi paritedeki yükselişin sürmesine neden olacaktır.

Teknik olarak baktığımızda yükseliş trendinde olan paritenin ortalamalar üzerinde fiyatlandığını ve yükselişi desteklediğini görüyoruz. Kısa vadeli olarak geri çekilmelerin görülebileceği paritede destek noktaları olarak 1.1380 ve 1.1320 takip edilebilir. Geri çekilmelerde 1.1320 seviyesi aşağı yönlü kırılamaması ve günlük kapanışları bu seviye üzerinde olması alım fırsatları doğurabilir. Yükselişlerde 1.1540 ve 1.1620 seviyeleri direnç noktaları oluşturabilir. Ancak burada dikkat etmemiz gereken nokta 1.1620 seviyesine kadarki yükselişler aşırı alım bölgesi oluşturacağı için kısmı satışların görülmesine neden olabilir. Aynı zamanda bu satış fırsatlarını da kaçırmamak gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)