Ana SayfaPiyasaEtiler Marmaris ve Sinpaş GYO sorusu---

Etiler Marmaris ve Sinpaş GYO sorusu

2 / 2
Etiler Marmaris ve Sinpaş GYO sorusu
20 Mart 2017 - 08:35 www.borsagundem.com

GEREKSİZ RİSKLER ALMAYIN

SORU- Etiler hissesinden almıştım. Hissenin birkaç gündür hiç artı ya da eksi yönde hareketi yok. Son durumdaki hisse değerinden emir veriyorum fakat hisse satılmıyor. Nedeni ne olabilir? 

Halil 

CEVAP- Mart 2016’da Yakın İzleme Pazarı’na alındıktan sonra hızla değer yitiren Etiler Gıda, sonrasında da düşüşünü sürdürdü ve nominal değerinin altına kaydı. Mayıs 2016’dan bu yana ise hisse artan bir ivmeyle hareket ediyor. Bu çıkışın neticesinde geçtiğimiz şubat ayında bir ara 10,45 TL’yi gördü. 16 Mart 2017 günü ise 9,85 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Mevcut haliyle hisse riskli yapısını koruyor. Gerçekleşen çıkışı firmanın mali yapısı desteklemiyor. Son iki yılda kâra dönmüş olsa da oluşan kâr rakamları sembolik düzeyde ve yetersiz. Birikmiş geçmiş yıl zarar toplamı ise 8 milyon TL seviyesinde. Neticede yaşanan çıkış mali yapı ile uyumsuz bir görüntü oluşturuyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin işlem sırası açık ve herhangi bir sorun yaşanmadan yatırımcıların işlemlerini gerçekleştirmesi mümkün. Bununla birlikte geçtiğimiz hafta işlem hacminde görülen düşüş dışında yatırımcıların alım satımına engel bir durum bulunmuyor. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 60,78 seviyesinde bulunuyor. Piyasa defter değeri de 20,77 gibi oldukça yüksek bir seviyede. Söz konusu veriler hissenin oldukça riskli bir yapıya sahip olduğunu gösterirken olası alımların neticesinde yatırımcıların zarar riski de yükselmekte. Mevcut veriler göz önüne alındığında daha güçlü şirketlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)