Ana SayfaPiyasaEsem Spor ve Goodyear sorusu---

Esem Spor ve Goodyear sorusu

1 / 2
Esem Spor ve Goodyear sorusu
15 Kasım 2018 - 09:43 www.borsagundem.com

BEKLENTİ İÇİN NEDEN YOK

SORU- Esem faaliyete başlarsa borsaya döner mi?

Esemborsacısı

CEVAP- Esem Spor’un payları Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görürken özsermayesinin negatif olması nedeniyle 13 Nisan 2018 günü kottan çıkarıldı. Borsa Yönetimi kottan çıkarma gerekçeleri arasında şirketin faaliyetlerini devam ettiremeyecek kadar finansman sıkıntısına düşmüş olmasını da gösterdi. Şirket borsada işlem gördüğü uzunca süre zarfında mali sıkıntı yaşadı. Bu belirsizlikten dolayı da yatırımcıların riski görebilmeleri açısından Yakın İzleme Pazarı’nda yer aldı. Şirketin sürekli zarar etmesi ve birikmiş geçmiş yıl zararlarının azalmak yerine artması sorunlu mali yapının ortadan kalkmamasına neden oldu. Sıkıntılı mali yapı bilindiği halde yatırımda bulunan ve olası riski satın alan yatırımcılar oldu. Söz konusu işlemleri yatırımcıların tercihi olarak kabul etmek gerekiyor. Borsada işlem yaparken kârlı firmalara ortak olmak nasıl ki temettü alma ihtimalini yükseltiyorsa zarar eden bir şirkete yönelik gerçekleştirilecek yatırım da zarara ortak olma anlamına geldiği unutulmamalı. Söz konusu durum Esem Spor yatırımcısı açısından realize olmuş durumda. Tüm bunlardan ayrı olarak teorik olarak şirketin tekrar borsaya gelme olasılığı bulunuyor. Bunun için mali yapısını düzeltmesi, yeniden faaliyete geçmesi ve borsada işlem görme için gerekli olan diğer şartları taşıması gerekiyor. Ancak bunun pratikte hayat bulması pek de mümkün görünüyor. Bu anlamıyla hisse yatırımcısı açısından umutlanmayı gerektirecek bir neden bulunmadığını belirtmek isteriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kral23 Ocak 2019 23:38

    hayırdır, uyuyan esem zedeler uyanmışa benziyor. bugüne kadar sessiz kalmamız hataydı. Bizi kurban eden SPK ve şirket yönetimi bu durumu düzeltmeliler. sesimizi duyurmamız lazım..

  • korsan23 Ocak 2019 23:32

    SPK ESEM yöneticileri hakkkında suç duyurusun da bulundu. Fakat halen gereğini yapmıyor. SPK uyuma görevini yap.

  • kaya derman23 Ocak 2019 23:08

    esem spor yatırımcıları 6-7 yıldır çile çekmekte. spk kot dışına attığı hisseyi, ky cıyı korumak için yaptığını açıkladı fakat tam tersine yatırımcıyı batırdı. spk nerde?

  • serda dar23 Ocak 2019 23:03

    ESEM SPOR yatırımcıları çok mağdur durumda. bunun düzeltilmesi için hiç bir çaba harcamayan şirket yöneticileri nerede?

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ15 Kasım 2018 17:08

    tüm verileri olumlu ocak 15 e kadar dişini sık ve alıma devam et ve 6 TL den sat arkadaş.bu kadar basit.

  • serkan doruk15 Kasım 2018 15:04

    mango gıda hisse hakkında bi yorumunuz olabilirmi tamamen battımı

  • hakan15 Kasım 2018 13:02

    egyo ne olacak

  • ALAATTİN CAMGÖZ15 Kasım 2018 12:09

    kardeş bence yanlış soru sormussun.hissetinin tüm verileri olumlu al bir ay sabır et 5 TL den aşağıya da satma.