Ana SayfaPiyasaEnver Erkan: 7 Haziran çok kritik---

Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik

1 / 8
Enver Erkan: 7 Haziran çok kritik
23 Mayıs 2018 - 08:58 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

İçte, dışta Türkiye tam bir satranç tahtası gibi. Küresel gerginlikler, bölgesel krizler, Ankara’nın atakları ve 24 Haziran’da yapılacak erken seçim. Bu manzarada her şey strateji üzerine kurulu. Oyuncular adına bir değil belki de dört, beş hamle sonrasını görmek çok önemli.

İşte bu atmosferde Borsa İstanbul 100 bin puanın üzerinde durmaya çalışıyor. Dolar hız kesmiyor, iyi alıştı, her gün rekor tazeliyor. Herkesin dilinde ise o kritik beklenti: Merkez Bankası kura müdahale eder mi?

Evet, piyasalar bu kadar ateşli, sisli, ama ya kafalar? Net değil! Ancak sandığın borsayı, dövizi, faizi nasıl etkileyeceği soruları net. Zaten hemen arkasından “Yatırımcı nasıl bir pozisyon almalı?”, “Portföylerde hangi enstrümanlar olmalı?” geliyor.

Önümüzdeki bir aylık çerçevede, bugünden sonraki rotasında tasarruf sahiplerini nelerin beklediğini öğrenmek, onlara bir yatırım kılavuzu hazırlamak amacıyla GCM Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan’la ofisinde karşılıklı oturuyoruz.

Ziyaretimizin nedeni belli, mevzuyu fazla dağıtmadan, konuyu masaya yatırıyoruz.

Enver Erkan, Merkez Bankası’nın TL’yi korumak için alacağı aksiyonların çok önemli olduğunu, özelikle 7 Haziran’ın kritik bir tarih olduğunu dile getiriyor. 7 Haziran niye kritik? Anlatıyor.

Ortam bu kadar karışıkken yatırımcılar için de tüyolar veriyor Enver Erkan. “Seçim öncesi endeksin 105.000 seviyesini aşacağını çok zannetmiyorum” diyor. Peki, hangi sektör ve hisseler öne çıkar? Listeyi ve önerilerini hemen söylüyor.

İşte Enver Erkan’dan borsagundem.com’a özel çarpıcı açıklamalar…

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hoca23 Mayıs 2018 10:34

    işsizlik, cari açık, bütçe açığı, enflasyon yüksek olursa, faizler de yükseli, dolar da çoşar. ekonominin başına zeybekçi gibi bir getirirsen, bütüm alem senlen dalga geçer, ekonomini böyle süründürür...