Ana SayfaPiyasaEmlak Konut ve TSKB GYO sorusu---

Emlak Konut ve TSKB GYO sorusu

1 / 2
Emlak Konut ve TSKB GYO sorusu
22 Ocak 2018 - 09:16 www.borsagundem.com

YURTDIŞINA TAHVİL İHRAÇ EDECEK

SORU- TSKB endeksin ve bankaların yükselişine hiç tepki vermiyor. Temmuz ayından beridir eski zirvesinden uzakta ve hiç yükselme belirtisi yok. Halbuki kar, temettü, bedelsiz gayet iyi. TSKB'nin sorunu ne? 

Faruk Titiz 

CEVAP- TSKB, uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse, Mart 2009’da düzeltilmiş verilerle en düşük 10 kuruşu görürken sonrasında dalgalar halinde günümüze kadar yükseldi. Son olarak Temmuz 2017’de en yüksek 1,57 TL’yi test etti ve sonrasında geriledi. Arada geçen süre zarfında daha ziyade toparlanmaya çalıştığı gözleniyor. Şimdilerde de 1,44 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Yeri gelmişken hemen belirtmek isteriz ki bir hissenin hiç düzeltmede bulunmadan sürekli yükselmesi sağlıklı olmadığı gibi böylesi bir durumda gerçekleşecek ani bir düşüşle yatırımcısını kaybettirme olasılığı daha yüksektir. Bu itibarla TSKB’nin dalgalı bir şekilde yükselmesi uzun vadede sürekliliğini koruyan bir çıkış ivmesinin yaşanmasına olanak tanıyor. Şüphesiz hissenin istikrarlı şekilde çıkması mali yapısıyla doğrudan bağlantılı. Banka son beş yılda gelir ve kârlılığını düzenli olarak artırmayı başardı. Açıklamış olduğu 2017 dokuz aylık bilançosundaki büyümenin devam etmesi yıl sonunda da gelir ve kârlılığını sürdüreceği yönünde güçlü sinyallerin alınmasına imkan veriyor. Bu da hissenin çıkışını sürdüreceği yönündeki olasılığı artırıyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak bankayla ilgili son gelişmenin yurt dışında çıkaracağı borçlanma araçlarıyla ilgili olduğunu görmekteyiz. Bankanın 8 Ocak 2018 tarihli açıklamasında 750 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracı için harekete geçildiği ve borçlanma araçlarının İrlanda Menkul Kıymetler Borsası'na kote edileceği belirtiliyor. Açıklamada tahvillerin ihracı için yurt dışındaki bazı bankalara yetki verildiği ifade edildi. Söz konusu banklar yabancı yatırımcılarla görüşmelerde bulunurken tahvillerin ihracını temin edecekleri anlaşılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)