Ana SayfaPiyasaEmlak Konut ve Bağfaş sorusu---

Emlak Konut ve Bağfaş sorusu

2 / 2
Emlak Konut ve Bağfaş sorusu
21 Mart 2017 - 08:30 www.borsagundem.com

KÂRDA İSTİKRAR YOK

SORU- 2008 yılında Bagfas hissesine girdim, O günden beri de hisselerim duruyor. Yapılan bedelli sermaye artışlarına da katıldım. Ancak bazı sorulara yanıt verirken Bagfas’ın uzun vadede düşünülecek bir hisse olduğunu açıklamanıza rağmen bu hisse bana zarar ve üzüntüden başka bir şey vermedi. Bu senet dışında hangi hisseye girseydim en kötüsü banka faizi kadar birikimim yükselirdi. Bizlere şirketten hep umut verildi. Yeni fabrika, alınan siparişler… Ancak hepsi hüsranla sonuçlandı. Sipariş haberi geldi, hisse düştü. Başka şirketlerde bu haberler tavan görürdü. Borsa yükseldi, hisse yerinde saydı. En çok bir iki kademe yükseldi. Borsa düştü en başı çekti, Bu şirketin yöneticileri küçük yatırımcıyı üzmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar, Paramızla bizi rezil ettiler resmen. Hakkımı helal etmiyorum sebep olanlara. Sakın kimsede bu hisseye girip bizim çektiklerimizi çekmesin.

Vedat Bilgiç 

C EVAP-Borsada gerçekleştirilen yatırımların uzun vadeli düşünülmesi kazanç potansiyelini artıracaktır. Ancak tek başına uzun vadeli düşünülmesi kazanç için yeterli olmayacaktır. Ayrıca şirketin büyüdüğünü de görebilmek gerekir. Firmanın gelir ve kârlılığında uzun vadede istikrarlı bir büyüme yaşanmadığı taktirde hissedeki çıkışın da sınırlı kalacağı, mali yapıdaki performansa paralel bir hareket sergileyeceği göz ardı edilmemeli. 

Bagfas’ın bilanço yapısı incelendiğindeyse şirketin düzensiz bir kârlılık yapısına sahip olduğu görülecektir. Beş yıllık zaman diliminde bazı yıllar kârını artırırken bazı yıllar düşürdü. Son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda ise zarara döndü. Yıl içindeki artan gelire karşılık yükselen finansal giderler nedeniyle dönem sonunda zarar etti. Böylesi düzensiz bir kârlılık yapısı karşısında hissenin fiyatında istikrarlı bir çıkış beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olmakta. 

Uzun vadeli yatırımda bulunulan bir şirketin gelir ve kârlılığında arzu edilen performansın yakalanmadığının tespit edildiği noktasında yatırımcıların pozisyonlarını değiştirecek manevrayı yapabilmeleri gerekir. Pozisyonlarını korumaları ancak ileriye dönük beklentilerinin sürmesi halinde söz konusu olmalı. Eğer böylesi bir beklenti yoksa hisse değiştirilmeli ve kârını artıran firmalara yönelinmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)