Ana SayfaPiyasaEdip Gayrimenkul ve İşbir Holding sorusu---

Edip Gayrimenkul ve İşbir Holding sorusu

2 / 2
Edip Gayrimenkul ve İşbir Holding sorusu
17 Mayıs 2018 - 08:37 www.borsagundem.com

KÂRLILIĞI İLE FİYATI UYUMSUZ

SORU-ISBİR’in SİP’ten çıkması için hangi şartlar gerekli? Teşekkür ederim.

Mehmet Aydın

CEVAP- Önceki adıyla Serbest İşlem Platformu (SİP) şimdiki adıyla Piyasa Öncesi İşlem Platformu (PÖİP), halka açık statüde olup, hisseleri borsada işlem görmeyen şirketlerden, Kurul tarafından bu Platformda işlem görmesine karar verilen hisselerin bulunduğu bir platformdur. Burada işlem görüp de koşulları uygun olanlar diğer pazarlara geçmeleri mümkündür. Bu noktada hissenin koşullarını sağlaması halinde Ana Pazar ya da Yıldız Pazar’a geçmesi her zaman için gündeme gelebilecektir. İşbir Holding de halihazırda PÖİP’de işlem görmekte ve burada işlem görmesinden dolayı D grubu risk kapsamında yer almakta. Hissenin diğer pazarlardan birine geçmesi ise gündemde değil.

Şirketin mali yapısı incelendiğinde düzenli bir karlılık yapısına sahip olmadığı gözlenmekte. Henüz ilk çeyrek bilançosunu kamuyla paylaşmayan firma 2017 yıl sonunda gelirindeki artışa bağlı olarak kâra döndü. Bir önceki yıl ise zarar etmişti. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde de Eylül 2017’ye kadar uzunca bir süre taban seviyelerde hareket ettiği ve sonrasında yukarı yönlü bir hareketi gözlendi. Ancak bu çıkış uzun ömürlü olmadı ve geçtiğimiz mart ayından bu yana tekrar taban seviyesine doğru bir gerileme söz konusu. Hissedeki değer kaybına rağmen fiyatın düşük olduğunu söylemek zor. Firmanın kârını artırması çıkış için uygun zemin yaratacak olsa da önemi olanın kârlılığın istikrarlı şekilde büyütülmesi olduğu unutulmamalı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cumhur demir17 Mayıs 2018 23:44

    sipteki kagitlar 6 ayda bir bilanco aciklar..bu kadar bilgisizce yazilari yaziyorsunuz. birde maas veriyorlar ha....ag ulan ag