Ana SayfaHisse Öneri ListesiDöviz pozisyonlarında ‘hedge’ dikkate alınmalı ---

Döviz pozisyonlarında ‘hedge’ dikkate alınmalı

1 / 4
Döviz pozisyonlarında ‘hedge’ dikkate alınmalı
28 Kasım 2016 - 11:08 www.borsagundem.com

Kasım ayım geride bırakmaya az zaman kala, piyasalar için 2016’nın son ayı da hareketli geçeceğe benziyor. Bu dö¬nemde yurtiçinde siyasi gelişmeler ve jeopolitik riskler ön planda olmaya de¬vam edecek. Irak ve Suriye’deki geliş¬meler yakından takip edilirken, baş¬kanlık tartışmaları, referandum, erken seçim gibi olasılıklar piyasalar için risk oluşturuyor. TCMB’nin hamleleri, AB ve NATO ile ilişkiler ve Fitch’ten gele¬bilecek not açıklaması da izlenecek ko¬nular arasında yer alıyor.

Işık FX Genel Müdürü Uran Işık, bu gelişmelerin etkisiyle borsanın kur ve faizlerde görülecek yükseliş potansiyeline paralel olarak satış baskısıyla karşılaşmasını ve 70.000’lerin altına doğru seyir izlemesini öngörüyor. IKON Menkul Değerler Genel Müdürü Engin Kuru da endekste yukarı yönlü hareketler için kurun değer kaybetmesi gerektiği görüşünü paylaşıyor.

Yurtdışı cephesine baktığımızda ise yeni ABD Başkanı seçilen Donald Trump’ın söylemlerinin ve ekonomi politikasındaki yol haritasının en önemli gündem maddesi olduğunu görüyoruz. FED’in aralık ayında faiz artışına gideceğine yönelik artan beklentiler de borsayı baskılıyor. Ayrıca global merkez bankalarının açıklamaları, Brexit, süreci, Avrupa’daki seçimler ve bankacılık sistemindeki riskler, önemini korumayı sürdürecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSACI28 Kasım 2016 12:23

    MEMSA borçlarını ödüyor neden hala 15kuruşta baskılanıyor kağıt...spk bu konuda bir yaptırımda neden bulunmuyor...3 yıldır faaliyet yapmayan şirketin tahtası neden hala borsada işlem görüyor...???...