Ana SayfaPiyasaDoğan Gazetecilik ve Güler Yatırım Holding sorusu---

Doğan Gazetecilik ve Güler Yatırım Holding sorusu

1 / 2
Doğan Gazetecilik ve Güler Yatırım Holding sorusu
09 Kasım 2017 - 10:40 www.borsagundem.com

KÂR PAYI VERECEK 

SORU (1) - DGZTE’de iyi çıktı ama sanki devamı gelmeyecek gibi duruyor. Uzun süredir yatayda. Hisseyle ilgili görüşünüzü öğrenebilir miyim? 

Çetin

CEVAP- Düzeltilmiş verilerle 2007 yılında en yüksek 3,74 TL’ye kadar çıkan Doğan Gazetecilik, sonrasında değer yitirirken uzun bir süre de taban seviyelerde hareket etti. Hisse, sonrasında yaşanan olumlu havanın etkisiyle yükselse de Ocak 2017’den bu yana yatay bir kanal içinde hareke ediyor. 2,80-3,35 fiyat aralığında gidip geliyor. Son olarak geçtiğimiz ay direnç seviyelerine yaklaştıktan sonra gelen satışla birlikte gerileyen hisse, şimdilerde 3,06 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Satışların devam etmesi halinde destek bölgesine kadar inme ihtimali yine gündeme gelecektir. Şirketin son beş yıllık mali yapısı incelendiğinde gelirinde sürekli bir gerileme yaşandığı görülüyor. Bununla birlikte kârında istikrarlı bir artış söz konusu. Bilanço yapısı daha yakından incelendiğinde kârdaki artışın diğer faaliyet gelirlerinden kaynaklandığı görülmekte. Şirket esas faaliyetlerinden ziyade diğer faaliyetlerinden elde ettiği gelirle kârını yükseltiyor. Son açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosundaysa diğer faaliyet gelirindeki rakamın gerilemesinin de etkisiyle dönem sonu kârı azaldı.        

Şirketin kamuya yaptığı son açıklamaya göre 24 Kasım 2017 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul toplantısını yapılacak. Gündemde nakit kâr dağıtımı var. Yönetim Kurulu brüt yüzde 28,57 oranında kâr payı dağıtılması yönünde karar aldı. Karar gereğince nakit temettünün 30 Kasım 2017 tarihinde hissedarlara ödenmesi gerekiyor. Alınan temettü kararından kaynaklı olarak hissede hareketlenme yaşanması gündeme gelebilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)