Ana SayfaPiyasaDo-Co ve Gözde Girişim sorusu---

Do-Co ve Gözde Girişim sorusu

1 / 2
Do-Co ve Gözde Girişim sorusu
28 Kasım 2018 - 08:04 www.borsagundem.com

THY’YE İKRAMA DEVAM

SORU (1) - Doco’nun yabancı payı şu an ne kadar? Yabancılar hisseden çıkıyor mu? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz memnun olurum? 

Halil Koç

CEVAP - Do-Co’nun sermayesinin yüzde 5’i İstanbul Borsasında işlem görüyor. Hissenin halka açık kısmının yüzde 72,57’si ise yabancı saklaması yapan kurumlarda bulunuyor. Yılın ilk günü söz konusu oran yüzde 72,54 idi. Bu anlamıyla yabancıların paylarını koruduklarını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Aylık işlemlere bakıldığında da bazı aylarda satış ağırlıklı işlemler öne çıksa da geride kalan 10 aylık dönemde yabancıların net 5,4 milyon dolar alım gerçekleştirdiği gözleniyor. Geçtiğimiz eylül ortalarına kadar çıkış ağırlıklı bir hareket sergileyen hissede bu tarihten sonra ise satış baskısı öne çıktı. Hissenin Viyana Borsasında da işlem görmesi Borsa İstanbul endeksindeki düşüşe rağmen çıkabilmesine katkıda bulundum görünüyor. Hisse, 13 Eylül 2018 günü en yüksek 590,60 TL’yi test ederken bu rakam aynı zamanda tarihi zirve seviyesi olarak kayıtlara geçti. Sonrasında ise gelen kâr satışlarıyla birlikte gerilerken şimdilerde 492 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin mali yapısı incelendiğinde bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürdüğü görülüyor. Ancak bu yıl trendin değişme olasılığı hayli yüksek. Zira geçtiğimiz yıl kârını artıran firmanın son açıklanan 2018 altı aylık bilançosunda da dönem sonu kârını yüzde 28,46 oranında artırdığı gözleniyor. Mevcut ivmenin korunması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın devam etmesi mümkün olabilecek. Şirketle ilgili kamuya yapılan en son açıklama ise THY ile yarı yarıya ortaklık yaptığı THY DO&CO İkram hakkında. 23 Ekim 2018 tarihli açıklamada söz konusu iştirak üzerinden mevcut işbirliğin gerekli iç onayların alınmasının ardından 15 yıl süre ile uzatılması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SİNAN AR11 Aralık 2018 06:07

    GÖZDE GİRİŞMİN Hindistan’ın çimento lideri şirketlerinden Dalmia Bharat'ın, Yıldız Holding bünyesindeki Kümaş Manyezit'e 500 milyon dolara talip Bu hissede olumlu değilmi daha önce bir anda gene böyle bir olaykla yükselmiş 2 den 4 lere gene aynı olay olmayacakmı?