Ana SayfaPiyasaDeva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu---

Deva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu

1 / 2
Deva Holding ve Saray Matbaacılık sorusu
11 Nisan 2017 - 09:45 www.borsagundem.com

KÂRDAKİ ARTIŞ GÜÇLENMELİ

SORU- Deva hissesi var elimde. Satayım mı yoksa bekleyeyim mi? 

Sadık Ümit 

CEVAP-Son iki yıldır yatay kanalda hareket eden Deva Holding, geçen süre zarfında dalgalı seyir izlemekle birlikte trendini değiştiremedi. Düzeltilmiş verilere göre en yüksek seviyesini Ocak 2008’de 6,93 TL ile test eden hisse, sonrasında geriledi ve 2014 yılında bir en düşük 1,59 TL’ye kadar indi. Sonrasındaki hareketi takip edildiğinde ise toparlandığı gözleniyor. 

Deva Holding’in takas verileri takip edildiğinde hisselerin belli bir aracı kurumda toplanmış olduğu görülüyor. Halihazırda şirketin ana hissedarı Eastpharme SARL sermayenin yüzde 82,20’sine sahip bulunuyor. Diğer taraftan mart sonu itibariyle halka açık kısım içindeki payların yüzde 83,77’si Garanti Yatırım’ın saklamasında toplanmış bulunuyor. Kalan yüzde 4,96’lık pay ise yabancı yatırımcının saklamasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl ve bir önceki yıl nakit temettü ödemesinde bulunan Deva’nın ortaklarına yönelik düzenli bir temettü ödemesi bulunmuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre bu yıl bedelsiz ya da nakit temettü ödemesi bulunmuyor. 

Şirket son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda gelirini yüzde 19,44 oranında artırdı. Gelirdeki artış şirketin dönem sonu kârına da olumlu yönde yansıdı ve kârını yüzde 26,59 artırdı. Son iki yıldır firmanın hem gelirini hem de kârını artırması olumlu. Ancak söz konusu performans hissenin fiyatına aynı ölçüde yansımıyor. Bununla birlikte fiyat kazanç oranın 13,10 seviyesinde bulunması gerçekleşen kâr artışına rağmen fiyat kazanç oranının düşük olmadığını gösteriyor. Sektör ortalaması olan 11,68 oranı göz önüne alındığında ise mevcut f/k oranı ortalamaların hafifte olsa üzerinde kalıyor.

Şirketin elde ettiği kârın ivmesini artırarak devam ettirebilmesi halinde hissedeki çıkışın da güçlenme imkanı artacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ADALET İSTİYORUM16 Nisan 2017 00:31

    ALLAH RIZASI İÇİN HİÇMİ BİR İNSAN EVLADI YETKİLİ KARDEŞİM SEN BORSAYA MİLLETİ DOLANDIRMAK İÇİNMİ GİRDİN ALDIĞIN İHALELERİN KARINI NE YAPTIN NASIL BECERİYORSUNUZ BU KADAR İHALE ALIRKEN HEP ZARAR ETMEYİ DEMİYOR