Ana SayfaHisse Öneri Listesi9 hisse için değerlendirme---

9 hisse için değerlendirme

9 / 9
9 hisse için değerlendirme
14 Ağustos 2018 - 12:35 www.borsagundem.com

BNP Paribas, Koza Altın ve Koza Anadolu'yu yakın takibe aldı

BNP Paribas raporunda, Koza Altın'ı 70,50 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile,  Koza Anadolu'yu 7,65 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma  kapsamına dahil ettiklerini belirtti. 

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Koza Altın (KOZAL)

Temel öneri : AL

12 aylık hedef fiyat : 70,50 TL

Koza Anadolu (KOZAA)

Temel öneri : AL

12 aylık hedef fiyat : 7,65 TL

Altın bir fırsat sunuyor

Koza Altın İşletmeleri: AL tavsiyesi ve 70,50 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. Kurum şu değerlendirmede bulundu: 

"Koza Altın için 70,50 TL hedef fiyatımız %63 yukarı potansiyel sunmaktadır. Şirketin 2018 yılında üretimini %42 arttırmasını ve  sonraki iki yılda da ortalama üretim artış büyümesinin %25 olmasını  bekliyoruz. 2.Çeyrek bilançosunun açıklanması şeffaflığı arttırmıştır.  Bunun yanında, TL'nin değer kaybından ciddi şekilde fayda  sağlamaktadır, zira maliyetlerinin %60'ı TL bazlı ve gelirlerinin  %100'ü dolar bazlıdır. 

Artan fiyatlar ve üretim miktarı, Koza Altın için kuvvetli karlılık beklentilerini yükseltiyor 

Zayıf TL ve artan üretim rakamlarının olumlu etkisiyle Koza Altın'ın 2018 VAFÖK ve net kar büyümesinin %111 ve %118 olmasını  bekliyoruz. Artan üretim, TL'deki değer kaybı ve üretim  maliyetlerindeki azalma nedeniyle şirketin önümüzdeki üç yıl boyunca  VAFÖK ve net kar rakamlarında ortalama büyümenin %37 ve %35 olmasını  bekliyoruz. Üretmdeki duruşlar, kuvvetli TL ve düşük altın fiyatları  hedef fiyatımız için risk unsurlarıdır. 

Koza Anadolu Metal Madencilik: AL tavsiyesi ve 7,65 TL hedef fiyat ile araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. Koza Anadolu için 7,65 TL hedef fiyatımız %36 yukarı potansiyel  sunmaktadır. Koza Altın'dan gelen temettü gelirleri dışında nakit  akışı olmadığı için net aktif değer hesabımıza %40 iskonto  uygulamaktayız. Koza Anadolu, Koza Altın'a pozisyon almak isteyenlere  bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)