Ana SayfaPiyasaÇimsa ve Kardemir B sorusu---

Çimsa ve Kardemir B sorusu

1 / 2
Çimsa ve Kardemir B sorusu
18 Mayıs 2017 - 08:29 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ TRENDİNİ KORUYOR

SORU (1) - Şubat ayında Çimsa’dan alım yaptım. Uzun vadede hisse ile ilgili öneriniz nedir? Yılsonu tahminlerinizi öğrenebilir miyim? Endeks yükseldiği halde bu hisse endeks altında bir seyir izliyor… 

Serdar Şen

  CEVAP - Çimsa, uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Hisse, içinde yer aldığı trend kapsamında gerçekleştirdiği çıkışını şubat ayının son haftasına kadar sürdürdü ve sonrasında gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydı. Zirve yaptığı 22 Şubat 2017 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 16,76 TL’yi gördü. Şimdilerde ise düşüş devam ederken 14,86 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz şubat hisse zirve yaptı. Bu ayda alanların maliyeti ise yüksekten oluştu. Borsada alım yaparken yükselen trend içinde de olsa zamanlamalara dikkat etmek gerekir. Zira tepe seviyelerden maliyet oluşturulması halinde kâr edebilmek için daha fazla bekleme süresine ihtiyaç duyulacaktır. Düzeltme hareketleri sırasında gerçekleştirilecek alımlarda ise hem kâr etme süresi kısalacak hem de kâr oranının artma ihtimali yükselecektir. 

  Çimsa’nın ilk çeyrekte açıkladığı bilançosuna göre gelirindeki bir miktar artışa rağmen dönem sonu kârı yüzde 33,87 geriledi. Maliyet ve satışlardaki indirimler firmanın dönem sonunda kârını düşürmesinde etkili olurken yaşanan satışların da nedeni olarak değerlendirilebilir. Son kapanış fiyatına göre hissenin fiyat kazanç oranı 8,45 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran 15,92 olan sektör ortalamasının hayli altında kalıyor. Bu durum hissenin içinde yer aldığı uzun vadeli çıkış trendinin korunmasına imkan tanıyacaktır.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)