Ana SayfaPiyasaTemettü miktarı cazip hisseler---

Temettü miktarı cazip hisseler

1 / 3
Temettü miktarı cazip hisseler
10 Nisan 2017 - 14:15 www.borsagundem.com

Borsa şirketlerinin temettü dağıtımı başladı. Uzmanlar, temettü verimine dikkat eden yatırımcılara uzun dönemli yatırım yapmalarını öneriyor. Doğru hisse seçimi yapılırsa 10 yıl içinde yatırımın tamamı geri alınabiliyor…

Her yılın mart-nisan döneminde olduğu gibi, Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin 2016 yılsonu finansal sonuç açıklama takviminin 13 Mart tarihinde sona ermesiyle yatırımcılar temettülere odaklanmaya başladı. Kitabi tanımlamayla, temettü, bir diğer adıyla kâr payı bir şirketin yıllık faaliyeti süresince elde ettiği net dönem kârı üzerinden (yasal karşılıklar çıkarıldıktan sonraki dağıtılabilir kâr), şirket ortaklarının pay alma hakkıdır. Öte yandan, bir şirketin hisse senedini almak, o şirketin sermayesinden paya sahip olmak yani şirketin ortağı olmak anlamına gelir. Şirketlerin elde ettiği kâr şirket sahibine/ortaklara ait olduğundan, ortakların bu kârdan, şirket sermayesindeki payları oranında yararlanma hakkı vardır, işte, bir ortağın bu şekilde şirketin toplam kârından payına düşen kısmına "temettü" adı veriliyor.

Temettü oranı, şirketin kâr payı olarak dağıttığı toplam tutarın ilgili dönemde elde edilen toplam kârın yüzde kaçma karşılık geldiğini gösterir. "Dağıtılan temettü tutarı / ilgili yıla ait toplam net kâr" formülüyle hesaplanır. Temettü verimi, şirketin piyasa değerine kıyasla ne kadar temettü dağıttığını ya da hisse başına alınan temettünün hisse fiyatına ne kadarına karşılık geldiğini gösterir: (Dağıtılan temettü tutarı / Piyasa değeri)* 100 veya (Hisse başına temettü / Hisse fiyatı)* 100 formülü ile hesaplanır.

KAR PAYI İKİ ŞEKİLDE DAĞITILIR

Kar payı dağıtımı iki şekilde yapılabilir. Nakit olarak dağıtılabilir ya da bedelsiz sermaye artırımına dahil edilerek karşılığında yeni hisse olarak verilebilir. Dağıtıma ilişkin süreçte, yılsonu finansal tablolarının yayınlanmasıyla, şirketin dağıtabilecek kârının olup olmadığı görülür. Yılın kârla kapanması durumunda, finansal sonuçların yayınlanmasından bir süre sonra şirket yönetim kurulu tarafından dağıtılabilir kârın ne şekilde değerlendirileceğine yönelik bir teklif yapılır (açıklama Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanır).

Yılın kâr yerine zararla kapanması durumunda, genellikle ilgili döneme ait bir kâr dağıtımı söz konusu olmaz. Yönetim Kurulu'nun kâr payına ilişkin teklifi Genel Kurul'da görüşülerek karara bağlanır. Kâr payı dağıtımı nakden ya da hisse olarak karar verilen tarihte peşin ya da taksitli olarak ödenir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)