Ana SayfaPiyasaHisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor---

Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor

1 / 4
Hisse fiyatları cazip fırsatlar sunuyor
07 Mart 2017 - 13:22 www.borsagundem.com

Yılın ilk aylarında gelişmekteki piyasalara olan ilgiden Türkiye'de nasibini aldı. Not düşüşüne rağmen para girişiyle birlikte TL değer kazanırken, borsa 90.000'i zorladı. ABD'den başlamak üzere borsaların fırsatlar sunduğunu söyleyen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, "Borsa İstanbul, hisse bazında fiyatlama olarak hala iyi. Otomotiv, finans, çimento gibi sektörler 2017 yılında cazip getiriler sunacak" diyor.

Yılın ilk iki ayında yüksek volümde hareket eden piyasalarla karşılaştık. Gelişmekte olan para piyasalarına girişle birlikte bankalar önderliğinde Borsa İstanbul da 90.000 seviyelerini zorladı. Merkez Bankası'nın likidite adımları ve gelişmekte olan ülkelere fon akışıyla birlikte ocak ayında gördüğü 3,9422 tarihi zirvesinden gerileyen dolar/TL, 3,60 seviyelerini zorluyor. Enflasyon oranındaki yükselme eğilimi paralelinde gösterge bono faizi ise genel piyasalardaki rahatlama eğilimine eşlik edemedi. Göstergede yüzde 11 seviyelerinde bir hareket gözleniyor.

Altın ons/dolar bazında güçlü seyirle birlikte 1.200 dolar seviyesinin üzerinde hareket etmeye başladı. Piyasalar, dışarıda ABD'den gelen veriler, içeride ise referandum sürecini takip ederek gelinen seviyelerde yön arayışında. İşte bu süreçte Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay ile piyasa beklentilerini ve yatırım stratejilerini anlattı:

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)