Ana SayfaHisse Öneri ListesiFed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi---

Fed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi

1 / 6
Fed sonrası uzmanlardan hisse tavsiyesi
19 Aralık 2016 - 10:42 www.borsagundem.com

Sonunda FED faiz artırdı. Uzmanlar, momentum kaybeden iç piyasalarda seçici olmak kaydıyla alış fırsatlarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini söylüyor, işte, analistlerin önerdiği hisseler...

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddesi FED’in yılın son toplantısı idi. Analistler FED’in 25 baz puan faiz artırarak beklentiyi karşıladığı konusunda hemfikir. 2017 beklentilerinde 20 Ocak’ta Başkanlık görevini devralacak Trump’m uygulayacağı mali politikaların önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Önümüzdeki yıl hisse seçiminin çok önemli olacağını düşünen uzmanlar, yatırımcılara Borsa İstanbul’da orta ve uzun vadeli hisse senetlerinde seçici olmak kaydıyla alış yönünde hareket etmelerini öneriyor. Bu kapsamda ön plana çıkan hisselere dikkat çekiliyor. 

"HİSSE SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ" 

FED’in yılın son toplantısında 25 baz puan faiz artırarak beklentiyi karşıladığını belirten Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, FED’in önümüzdeki yıl daha şahin olabileceğini söylüyor. FED’in faiz artışına hız vermesinin endeks tarafından olumsuz karşılanmasından endişe eden Nalbantlı’ya göre, Moody’s sonrası devam eden yabancı çıkışı önümüzdeki yıl da devam edebilir. Nalbandı, dolara olan talep ve gelişmiş ülkelere doğru başlayan fon akımı nedeniyle yurtiçi piyasaların kısa vadede zayıf performans göstermeye devam etmesini ve TL varlıklarda satış baskısının momentum kaybetse de aralık ayında genel olarak devam etmesini bekliyor. 

Önümüzdeki yıl hisse seçiminin çok önemli olacağını düşünen Nalbantlı, “Genel olarak ihracat ağırlıklı çalışan, döviz geliri ve döviz fazlası olan şirketlere yatırım yapılmalı. Bu kapsamda devam eden altyapı harcamaları ve konut sektörüne uygulanan teşvikler ile çimento ve inşaat, ihracat ağırlıklı olması ile cam, Ortadoğu’daki gelişmeler sonrası yatırımlara hız verilmesiyle savunma sanayi sektörleri dikkat çekebilir. Bu anlamda ön plana çıkabilecek hisseleri ise Emlak Konut GYO, Enka inşaat, Bolu Çimento, Akçansa, Klimasan, Kütahya Porselen, Alkim, Aselsan, Katmerciler, Otokar, Soda Sanayi ve Şişe Cam olarak sıralayabiliriz” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)