Ana SayfaPiyasaRüzgâr uzun vadeli hisseler yönünde esiyor---

Rüzgâr uzun vadeli hisseler yönünde esiyor

1 / 5
Rüzgâr uzun vadeli hisseler yönünde esiyor
30 Mayıs 2016 - 11:32 www.borsagundem.com

65. Hükümet'in kurulması ve kabinenin açıklanmasıyla BIST bir belirsizlikten daha kurtuldu. Analistler, düşük fiyatlardan seçici olarak, gelecek vaat eden hisselerde, uzun vadeli pozisyon alınabileceği konusunda hemfikir...

BORSA İstanbul’da (BIST) 21 Ocak’ta görülen 68 bin 500 seviyesinden başlayan yükseliş hareketi, 20 Nisan’da 87 binlere yakın zirve yaptıktan sonra Türk varlıkları üze­rinde artan risklerin etkisiyle zayıflamaya başladı. Ardın­dan endekste 85 binin altına geçilmesiyle teknik görünüm bozuldu. BIST’te hareket düşüş trendine dönerken aşağı yönlü giderek artan baskı halen devam ediyor. Öte yandan 65. Hükümet’in kurulması ve kabineye ilişkin belirsizliğin çözülmesiyle piyasalar rahatlamış oldu.

Ancak risk unsurunu artıran tek etmen bu değil. Ana­yasa, dokunulmazlıklar , belki referandum veya erken se­çim gibi bilinmezlikler piyasaları önümüzdeki dönemde sıkıntıya sokabilecek diğer riskler olarak görülüyor. Tüm bu gelişmelerin ise yatırım kararlarını etkilemesinden en­dişe ediliyor.

Öte yandan, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) 15 Haziran toplantısı öncesinde faiz artırımının speküle edilmesi ve bunun dolardaki küresel güçlenme üzerinden kura etki etme olasılığı da bir başka olumsuzluk yaratıyor.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)