Ana SayfaPiyasaBorsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler---

Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler

4 / 6
Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler
05 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

“BORSA YATIRIMCISI BİST-30’U TAKİP ETSİN”

-2018 yılında hangi sektör ve hisseler öne çıkar?

Belgin Maviş: Amerika’daki dava ve buradan çıkacak sonuç çok önemli. Buradan bir ceza geldiğini düşünürsek bankacılık kesimi bundan zarar görebilir. Bu anlamda baktığımızda bankacılık sektöründen bir süre için yatırımcının uzaklaşıp daha çok hizmet, ulaştırma sektörünün, son 2 yıldır istenilen performansı gösteremeyen emlak sektörünün, endeksteki bu yükselişe ayak uyduramayan yüksek faiz ve kurdan dolayı satışlarını yapamayan inşaat sektörünün biraz daha hareketlenmesini umduğum bir yıl olacaktır. Eğer OHAL kalkarsa, sanayi sektörü verilen teşviklerle üretim kaynaklı şirketlere yöneliş olabilir. Ama ben yılın ikinci yarısında enerji sektörünün 2018’e damga vuracağını düşünüyorum. Bununla bağlı olarak yenilenebilir enerji ve yenilenebilir otomotiv sektörü öne çıkabilir. Ama yılın ilk üç ayında bunları beklemek için erken.

Bu kadar olumsuzluğa rağmen yabancı yatırımcı buradan gitmiyor çünkü buna alıştı. 3.98’den dolar kurunu bozup 3.82’den dolar alıp yerine koyan bir yabancı yatırımcımız var. Güzel strateji. Dolayısıyla halihazırda yabancılar burada devam ettikleri sürece, endekste bir seviye koymaktansa, bir hedef belirlemektense fırsatlar olacaktır ve lokomotif hisseler THY, Kozalar, Kardemir, Ereğli 2018 yılında da devam edeceklerdir. Fakat borsanın en kıymetlisi olan ASELSAN’ın yaşadıkları ve bundan dolayı yatırımcıların yaşadığı üzüntü, sonra ikinci halka arzı gibi haberlerle bir anda sert düşüş yaşadı. Umarım buradan beni duyarlar, sadece ASELSAN değil ASELSAN’ın içerisinde Roketsan, Havelsan ve TAİ var. Keşke bunların da halka arzı olsaydı.

2018 yılı için yine bu söylediğim hisseler olacak. Borsada yatırım yapmak isteyen yatırımcı, Borsa İstanbul 30 endeksini takip etsinler. Aynı zamanda MSCI Türkiye içerisindeki yer alan hisseleri takip etmelerinde de fayda olacaktır.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5305 Ocak 2018 14:28

    işbank iştirakler sürünme devam ediyor çok çok çoook manidar..diren işbank iştirakler**direnn.**?????

  • bonker05 Ocak 2018 14:26

    birgün bütün merkez bankalar kripto paraya gececekler,teknoloji böyle giderse kimse durduramaz...7

  • turatekin05 Ocak 2018 14:07

    ışık ökteden sonra en çok takip ettiğim kişidir. bu işte otoritedir. muhteremler günaydın demeden işe başlamaz . saygılar belgin hanım büyüksün

  • ahmet yemez05 Ocak 2018 11:52

    Bu Hanfendiye birileri el verdi galiba, televizyonda surekli o , medya da o , hep positif gazli yorumlar, herkes borsada faizde cok iyimser, hadi bakalim hayirlisi, Subat sonu burda satis gelir, ustune bir de erken secim haberi gelirse Allah yandi keten helva..Bu arada OHAL var bu ulkede , hatirlayim dedim....

  • Aladdin Oğhan05 Ocak 2018 11:18

    Belgin hanım ustacanım yorumlar ve mesajlar vermiş. Çok teşekkür ederiz

  • Abdullah05 Ocak 2018 10:49

    Borsanın kraliçesi... Her zaman öngörüleri doğru çıkıyor.