Ana SayfaPiyasaBorsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler---

Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler

1 / 6
Borsacı Belgin Maviş’ten mesaj var! Uyarılar ve hisseler
05 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Epeydir uzaktı, gazetelerden, internet sayfalarından. Ekranda görüyor, sesini duyuyor, dinliyorduk ama okumak kısmet olmuyordu. 2017’ye ait öngörülerinin tutmasından ‘dört köşe’ydi ama ‘köşe’si hüzün içindeydi. Bin türlü uğraş arasında bir türlü yazamıyordu. Tatlı bir sitemle, ‘Hiç uğramıyor, unuttu herhalde’ diyorduk.

Eski yılın son günlerinde, eski dostlarla uçtuğumuz Şanlıurfa’da, ‘Ekonomi Zirvesi’nde buluştuk Belgin Maviş’le. Ancak olmadı. Paneldi, işlerdi derken yoğun koşturmacada bir türlü piyasa sohbeti yapamadık.

Kısmetimizi erteledik!  

Ve sonunda sözleştiğimiz gibi, eski yılın son vaadi havada kalmadı, buluştuk. Yeni yılın ilk haftasında ekonomiyi, borsayı, doları konuştuk. Hem de doyasıya… Hem de bomba gibi eleştiri, tavsiye, beklenti yağmuru altında.

Türkiye’yi güzel günler bekliyor 

İşte, mutlaka kayda alınması gereken ifadelerden ilki… Türkiye’nin geleceği adına öyle bir giriş yapıyor ki, daralan ruhlara ilaç oluyor. İnsan ferahlıyor. “2018, 2017’den çok farklı geçecek. İlk çeyrekten sonra Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor” derken, Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelerden ayrılıp zirveye yeni bir yol haritasıyla devam edeceğini işaret ederken müthiş bir inanç sergiliyor. Yeni yılda Türkiye’nin konuşulacağından, Ay –Yıldız’ın gök kubbe altında daha da ön plana çıkacağından o kadar emin ki! Bir ekonomistin gözlerindeki parıltıya o an şahit oluyorum.

Merkez ve ABD’deki dava 

Merkez Bankası çıkışında ise iddialı cümleler, değerlendirmeler geliyor Maviş’ten. Bu satırlarda fazla detaya girmek istemiyorum ama, dikkat çekmeden de geçersem kendimi affetmem! Özetliyorum. “Görevi fiyat istikrarıysa, enflasyon düşürmekse tamam…” diyor ancak arkasından faizi işaret ederek can alıcı soruyu ekliyor. “Merkez, niçin bu kadar bekledi?”. Durmuyor, sorguya devam ediyor. “Amerika’daki davayı takip ediyor mu?”. İlk toplantının 18 Ocak’a ayarlanmasının altını da ‘kuşku’yla çiziyor. Merkez’le dava arasında ‘ilginç’ bir köprü kuruyor. Bu arada topu da piyasalara atıyor…

Borsa 125 bin olur mu?

Çoğu kimse karşı çıkabilir ama Belgin Maviş için borsa hiçbir zaman ekonominin iyileşeceğinin bir göstergesi değil. Bu durumda Maviş sizce “Borsa 125 bin olur mu?” diye soranlara ne cevap veriyor olabilir?

A) Bas git diyor B) Etin, sütün fiyatını soruyor C) Mevduat faizini kaç puan diyor D) Boynuna sarılıp öpüyor E) 125 de olur, 130 bin de diyor

Doğru şıkkı bulduğunuzu biliyorum ama nedenini biliyor musunuz? Sözü Maviş’e bırakıyorum.

3 sektör, 5 hisse 

Hazır muhabbet borsaya kaymışken yatırımcıya neler önerir acaba Borsacı Maviş, merak ediyorum. Küçük yatırımcılara büyük uyarılarla giriyor konuya. O sektörle bir süre için samimiyete ara verileceğini dile getiriyor. Sıcak bir gelişme. Hareket adına İnşaat sektöründen umutlu. OHAL kalkarsa, Sanayi’nin, Haziran sonrası Enerji’nin krallığını ilan edeceğini belirtiyor. Ara gazla, Otomotiv’i öne çekiyor.

5 hisse adı veriyor Maviş. Bir de mesaj… BİST 100, BİST 50, BİST 30 arasında yatırımcı hangisini izlemeli? Hiç tereddüt etmeden, o endeksin üzerine mührünü basıyor. Dizi kıvamında Borsanın Sultan’ı Maviş’le ‘muhteşem endeks’ başlıyor. Peki, ‘tez elden ulaştırılsın’ havasıyla MSCI Türkiye’de hisseler için neler söylüyor?


Dolar kaç TL olur? Ya altın?

Bu kez soru sormuyorum, sorunun kendisini masaya koyuyorum. Cebimden çıkardığım 1 dolara bakıyor Maviş. Gülümsüyor. O da liraları, kuruşları sayıp yanına bırakıyor. O’kur’ adına göz atıyorum, 3.65. İkinci bir adıma gerek kalmıyor, manzara anlaşılıyor. Portföyü de unutmuyor. ‘Altın’ gibi bir sepet sunuyor. İçinde neler yok ki…

Bitcoin’i bitiren yorum 

Son zamanların dijital fırtınasını konuşmadan ayrılmak olmaz. Bitcon’i hatırlatıyorum Belgin Maviş’e. Risktir, değildir, çok kazandırır, iki seksen yere uzandırır gibilerden detaylı bir anlatım, değerlendirme beklerken, 4 kelimeyle bitiriyor heyecanı. “Yatırım aracı olarak görmüyorum.”

Borsagundem.com soruyor, sektörün şapka çıkardığı usta “Borsacı” A1 Capital Direktörü Belgin Maviş, piyasaları, önümüzdeki 360 günü anlatıyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih5305 Ocak 2018 14:28

    işbank iştirakler sürünme devam ediyor çok çok çoook manidar..diren işbank iştirakler**direnn.**?????

  • bonker05 Ocak 2018 14:26

    birgün bütün merkez bankalar kripto paraya gececekler,teknoloji böyle giderse kimse durduramaz...7

  • turatekin05 Ocak 2018 14:07

    ışık ökteden sonra en çok takip ettiğim kişidir. bu işte otoritedir. muhteremler günaydın demeden işe başlamaz . saygılar belgin hanım büyüksün

  • ahmet yemez05 Ocak 2018 11:52

    Bu Hanfendiye birileri el verdi galiba, televizyonda surekli o , medya da o , hep positif gazli yorumlar, herkes borsada faizde cok iyimser, hadi bakalim hayirlisi, Subat sonu burda satis gelir, ustune bir de erken secim haberi gelirse Allah yandi keten helva..Bu arada OHAL var bu ulkede , hatirlayim dedim....

  • Aladdin Oğhan05 Ocak 2018 11:18

    Belgin hanım ustacanım yorumlar ve mesajlar vermiş. Çok teşekkür ederiz

  • Abdullah05 Ocak 2018 10:49

    Borsanın kraliçesi... Her zaman öngörüleri doğru çıkıyor.