Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir---

Borsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir

1 / 4
Borsa İstanbul tarihi zirvesini yenileyebilir
22 Ekim 2017 - 10:16 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Yükseliş trendini yakalayan Borsa İstanbul, haftayı yatırımcısına kazandırarak kapadı. Prim oranı yüzde 2,13. 108.488 ise son işlem günü veda puanı. 

Haftaya damgasını vuran hisse hiç şüphesiz Denge Yatırım Holding’di. Ünlü yapımcı Raci Şaşmaz’ın aldığı ve Borsagundem.com’un “Yeni ismi Pana Yatırım Holding” olacak diye manşetten duyurduğu şirket hisseleri yüzde 85,29 prim yaptı. 

İstinye’deki karlı kapanışa Avrupa borsaları da eşlik etti. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,26 artışla 390,13 puana yükseldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da düzenlenen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nin açılışında dile getirdiği “Ticarette milli para kullanmalıyız” sözü, ekonomi çevrelerinde heyecan yarattı.  

Banka faizleri yine gündemini korudu. Tartışmalara TBB Başkanı Hüseyin Aydın da katıldı. Önemli açıklamalar yapan Aydın, “Faiz oranının düşmesini biz de istiyoruz” dedi.  

Barzani’nin sözde referandumla sınırımızda ve bölgede başlattığı gerginlik yerini daha sakin bir havaya bıraktı. Türkiye son ‘gelir’ darbesini 500 milyon dolarık Habur’la vurdu. Yalnızları oynayan Barzani ise şimdilik Kürt diasporasına sarıldı.    

Fed, her zamanki yine konuşuldu. Trump, 3 Şubat 2018'de başkanlıktan ayrılması beklenen Yellen ile ikinci kez buluştu. Ne konuşulduğu bilinmese de kulislerde, Fed Başkan’ın görevine devam etme olasılığının masaya yatırıldığı iddiası ağırlık kazandı. 

Londra Borsası CEO'su Xavier Rolet görev süresinin bitiminden önce koltuğu bırakacağını açıkladı. Gözler İngiliz piyasalarına döndü. Ancak henüz bu kararı tetikleyen neden için bir bilgi sızmadı. Meraklar arttı. 

TARİHİ ZİRVE KAPIDA 

Yüzümüzü yeni haftaya dönecek olursak… 

Borsa İstanbul’da beklentiler büyük. Yeni bir tarihi zirve kapıda. Uzman görüşü, “Endeksin önümüzdeki hafta yeniden 109.500 – 110.000 direnç bölgesine yönelmesi ve devamında 110.530 seviyesindeki tarihi zirvesini yenileme olasılığı güçlenecektir” yönünde.  

Ancak, “110 bin hedef değerine gelmeden önce 109.500 seviyesinde kuvvetli bir dirençle karşılaşma ihtimali unutulmamalı” hatırlatması da bir o kadar kritik.

İçeride Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararları, 3’üncü çeyrek bilançolar, piyasaların dikkatle beklediği ayrıntılar.

Dışarıda ise, AMB faiz kararı, PMI ve ABD büyüme verileri takipte olacak. 

Dolara gelince, bir görüşe göre, 3.6400-3.6500 bandı üzerinde görülen yukarı yönlü hareketler 3.7600-3.7800 bandının önemini artırıyor.  

Bir görüşe göre de öne çıkan seviye 3.6720. Burası geçilmediği sürece yükselişlerin sınırlı kalacağı söyleniyor. Bir de dolar boğalarının pusuda beklediği… 

Borsagundem.com ‘yeni haftada piyasaları’ soruyor, uzmanlar konuşuyor…  

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 22 Ekim 2017 17:41

    ÇOK SAYIDA ŞİRKET DİBİN DİBİNDE OLUP İYİ SEÇİM YAPILIRSA KAZANÇ VAR.

  • GERÇEKLER YALANLAR SEN BUL22 Ekim 2017 11:23

    YA KOLAY BİR MÜFTÜNÜNÜN NİKAHI KIYMASI VE TEOG UN KALDIRILMASI BİR EMİRLE VER TALİMATI DÜŞŞÜN FAİZ VER TALİMATI OLSUN İDAM