Ana SayfaPiyasaBizim Mağazaları ve Bimeks sorusu---

Bizim Mağazaları ve Bimeks sorusu

1 / 2
Bizim Mağazaları ve Bimeks sorusu
25 Eylül 2017 - 09:51 www.borsagundem.com

ZARARDA AMA BEDELSİZ VERECEK

SORU (1) - BIZIM hissesinin bedelsiz bölünmesi ne zaman olacak acaba? 

Mustafa Dölek

CEVAP - Kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan Bizim Mağazaları, haziran ayında aldığı kararla sermayesini 40 milyon TL’den 60 milyon TL’ye yükselteceğini duyurdu. Yüzde 50 oranında gerçekleşecek bedelsiz sermaye artırımında geçmiş yıllarda elde edilen kâr kullanılacak. Bedelsiz için geçtiğimiz temmuz ayında prosedürün tamamlanması ve gerekli izinlerin alınması için SPK’ya başvuruda bulunuldu. Kurul ise 21 Eylül 2017 günü sermaye artışını onayladı. Böylece en önemli prosedür tamamlanmış oldu. Firma kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunduğu için bu hafta içinde dahi herhangi bir günü fiili sermaye artırımı için belirleyebilir.

Şirketle ilgili yakın zamanda meydana gelen gelişmelerden biri de İzmir, Bayraklı mağazasında 24 Ağustos 2017 günü meydana gelen yangınla ilgili. Şirket çıkan yangının henüz sebebinin bilinmemekle birlikte elektrik arızasından kaynaklanma olasılığı üzerinde duruyor. Oluşan zarar hakkında bilgi verilmezken hasar gören mağazanın diğer mağazaları gibi sigorta kapsamında olduğunu belirtti. 

Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde ise düzeltilmiş verilerle 3 Şubat 2011’deki ilk açılış rakamı olan 25,83 TL’nin hayli gerisinde kaldığı görülüyor. Halihazırda taban seviyelerine yakın bulunan hisse, 22 Eylül 2017 günü kapanışını 11,55 TL’den gerçekleştirdi. Son açıklanan altı aylık bilançosunda zarar eden şirket, istikrarlı bir büyüme ivmesi yakalayamadığı sürece hissenin fiyatında düzenli bir artış beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)