Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yeni yılda güçlü görünüm devam ediyor---

BİST'te yeni yılda güçlü görünüm devam ediyor

1 / 2
BİST'te yeni yılda güçlü görünüm devam ediyor
09 Ocak 2018 - 10:26 www.borsagundem.com

EURUSD Paritesinde Yükseliş Trendinde Yavaşlama

2017 yılına 1.0450 seviyesinden başlayıp yıl boyunca yükselen parite sadece Şubat – Eylül ve Ekim aylarında düşüş yaşarken yılı 1.2000 seviyesinde sonlandırdı. 2018 yılının ilk haftasında da dolar endeksindeki düşüşe paralel yükselişini sürdürme isteğinde kalan parite Cuma günü ABD tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılamamasına rağmen 1.2040 seviyelerinde haftayı kapatmıştı.  

Haftaya dolar endeksindeki toparlanma sonrasında geri çekilmeler ile başlayan parite 1.2000 seviyelerini korumaya çalışıyor. Daha az veri akışının bulunduğu hafta içinde Perşembe günü Avrupa Merkez Bankasının son toplantı tuanakları açıklanırken ABF ÜFE verilerini takip ediyor olacağız. Cuma günü ise ABD TÜFE verisi son derece kritik önem arzediyor. Çekirdek enflasyon da yıllık %1,7 iken Yıllık TÜFE %2,1 olarak olşan beklentilerin gerçekleşmesi FED faiz artışları için fırsat sunarken, aksi senaryo da faiz artışı sıklığında azalma ihtimalini ortaya çıkarabilir. 

Euro yönünde bakıldığında Almanya’da koalisyon hükümeti kurulabilmesi için yeni adımların atması ve son dönemde PMI ve perakande satışlardaki olumlu tablo parite de alıcıları güçlendiriyorken enflasyon konusundaki tedirginlikler olumsuz etkiliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)