Ana SayfaHisse Öneri ListesiBilanço beklentisi kuvvetli 6 hisse---

Bilanço beklentisi kuvvetli 6 hisse

1 / 9
Bilanço beklentisi kuvvetli 6 hisse
15 Şubat 2016 - 13:58 www.borsagundem.com

2015 yılsonu bilançolarının borsaya gelmesi 10 Mart'ta tamamlanacak. Bu süreçte bilanço beklentilerinin alınıp-satılacağına dikkat çeken analistler, yatırımcılara çimento, holding, ulaşım, havacılık ve gayrimenkul gibi sektör hisselerini öneriyor...
Hisse senetleri borsada işlem gören şirketler, 2015 yılsonu bilançolarını Borsa İstanbul'a (BIST) bildirmeye başladı. Şirketlerin bilançolarını borsaya son gönderim tarihleri ise; bankalar için 29 Şubat iken finans dışı şirketler için 10 Mart olarak belirlendi.
Evet, her yıl olduğu gibi bu yıl da hem yatırımcılar hem analistler yılsonu bilanço sonuçlarını büyük bir merakla bekliyor. Hatta bilanço beklentileri yavaş yavaş satın alınmaya başladı bile. 2015 yılsonu bilançolarında analistlere göre, çimento, holding, ulaşım, havacılık, perakende, otomotiv ve gayrimenkul sektör hisseleri ön plana çıkacak. Bu nedenle yatırımcılara özellikle bu sektördeki şirketlerden gelecek bilançoları takip etmeleri öneriliyor.
Yatırımcıların portföylerine alacakları hisse senetlerini iyi seçmeleri gerektiğini kaydeden analistler, şirketlerin mali tablolarındaki performanslarına ve bir hikayelerinin olmasına (temettü verimi, kapasite kullanım oranlarında artış, yeni yatırımların devreye alınması vb.) da dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Analistler bunların yanı sıra yatırımcılara risklerini azaltmak adına portföylerinde çeşitlendirmeye gitmeyi de unutmamalarını öneriyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)