Ana SayfaPiyasa‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru---

‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru

1 / 4
‘Orta vadede’ borsada yön yukarı doğru
28 Ağustos 2016 - 08:15 www.borsagundem.com

Ağustos ayının sıcak günlerini geride bırakmak üzere olan piyasalar eylül ayına güçlü girmeye hazırlanıyor. borsada yükseliş denemelerinde gelen satışlar yerli yatırımcılar ve şirketlerin geri alım programları kapsamındaki alımlarla karşılanırken döviz kurunda yükseliş denemeleri sınırlı kalıyor. Bununla birlikte piyasalardaki kur ve faiz hareketleri al-sat yapılmasına fırsat tanıyor. bist 100 Endeksi aynı hafta içerisinde en düşük 75.113 seviyesini görürken en yüksek 78.292’yi test etti. Haftayı ise Endeks 77.119’dan tamamladı.

Dolar kuruysa hafta içerisinde 2.92-2.95 aralığında dalgalandı. Jeopolitik risklerin yükselmesine rağmen kurun 2.95’li seviyeleri aşmaması önemli. Şüphesiz piyasalardaki iyimserliğin korunması para çıkışının yaşanmaması ve yeni nakit girişinin sürmesine bağlı. Yabancıların piyasadan el çekmemesi, hisse senetlerinde gerçekleşen işlemlere rağmen yüzde 62’nin üzerindeki paylarını koruması iyimser havanın devam etmesinde etkili olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı28 Ağustos 2016 11:24

    Borsamız, darbe denemesi olmasaydı Eylül ayına çok kuvvetli girecekti. Ama yine de çok güçlü olmasa da yeniden bir yukarı denemesi olacağını düşünüyorum. Burada beklentili hisselere yönelmenizi tavsiye ederim. Seçici portföylerle iyi para kazanabilirsiniz.

  • vatansever28 Ağustos 2016 10:02

    anlat kizim melahat.............