Ana SayfaPiyasaİlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse---

İlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse

1 / 5
İlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse
02 Mayıs 2017 - 12:12 www.borsagundem.com

Yılın ilk çeyreğine yönelik bilançolar açıklanmaya başladı. Bankalar ve katılım bankalarının konsolide olmayan tablolarını 10 Mayıs'a, konsolide tablolarını ise 22 Mayıs'a kadar Borsa'ya göndermesi gerekiyor. Banka dışı borsa şirketleri ise konsolide olmayan finansal tablolarını en son 2 Mayıs'ta, konsolide finansal tablolarını ise en son 10 Mayıs'ta açıklayacak.

Piyasada bilanço beklentileri ve açıklanan veriler etkili olurken uzmanlar yatırımcıların özellikle ilk çeyrek bilançolarını değerlendirirken, kar ve geliri etkileyen kalemlerde olan değişimlerin bir defaya mahsus veya geçici bir gelişme olup olmadığına bakmalarını öneriyor. Ayrıca (değişken döviz kurları, dolar/TL ve euro/TL paritesinin geçen seneki seviyelerin üstünde olması nedeni ile) şirketlerin döviz pozisyonlarını ve bunları etkin şekilde türev araç kullanarak yönetip yönetmediklerinin incelenmesi uyarısı yapılıyor.

Analistler, yılın ilk çeyreğinde banka bilançolarındaki güçlü seyrin devam etmesini bekliyor. Banka dışı şirketlerde ise büyük ÖTV indirimi ile beraber ilk çeyrekte satış hacmi artış gösteren beyaz eşya sektöründe, söz konusu indirimin uzatılmasının olumlu etkilerini sonraki çeyreklerde de göreceğimizi hatırlatıyor. Konut ve GYO teşvik ve kampanyalardan destek bulurken, ihracat geliri ve döviz girişi sağlayan otomotiv, operasyonel anlamda kuvvetli petrokimya ve cam, savunma projelerinin desteği ile savunmayı diğer ön plana çıkan sektörler olarak sıralıyor. Uzmanlar yılın ilk çeyreğinde 15 hisseye iyi bilanço açıklayacağı gerekçesiyle dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)