Ana SayfaPiyasaBanvit ve Usaş sorusu---

Banvit ve Usaş sorusu

1 / 2
Banvit ve Usaş sorusu
18 Nisan 2017 - 08:21 www.borsagundem.com

ÖN ŞARTLARIN GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİYOR

SORU (1) - Banvit hissesinde 13 Nisan 2017 tarihinde yapılması beklenen çağrı neden yapılmadı? Düşünceleriniz nelerdir? İptal söz konusu olabilir mi? Çağrı yapıldığında olmasını beklediğiniz fiyat aralığı nedir? 

Yusuf Gür

CEVAP-Geçtiğimiz ocak ayında Banvit’in sermayesinin yüzde 79,48’ine sahip hissedarlar ile Brezilya merkezli BRF GmbH arasında hisse satış sözleşmesi imzalandı Anlaşma gereğince Banvit’in yüzde 79,48’i BRF GmbH’nin bağlı ortaklığı TBQ Foods GmbH’a devredilecek. Ancak gelinen aşamada henüz ön şartlar tamamlanamadığı için devir işlemi de gerçekleşemedi. Anlaşmaya göre toplam satış bedeli 915 milyon TL. Bir hisseye düşen satış bedeli de 11,51 TL. Ancak kesin tutar devir tarihindeki döviz kuru ve borçluluk yapısına göre netlik kazanacak. Bu anlamıyla küçük tutarlarda düşme ya da çıkma olabilir. Hissenin devir işleminin gerçekleşmesi ise Rekabet Kurulu’nun izni ve sözleşmede belirtilen ön koşulların gerçekleşmesine bağlı. Yeni ortak açısından pay alım teklifi yükümlülüğü devir işleminden sonra gündeme gelecek. Gerçekleştirilen bilgilendirmede yeni ortağın çağrı için SPK’ya başvuruda bulunacağı belirtildi. 

Banvit, 14 Nisan 2017 tarihli açıklamasında ön koşulların bir kısmının henüz tamamlanamadığını bu nedenle devrin yapılamadığını duyurdu. Aynı açıklamada 25 Mayıs 2017 tarihine kadar ön koşuların yerine gelmesini bekledikleri ifade edilmekte. Bu nedenle de olağanüstü genel kurul toplantısı 25 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Henüz ortada gerçekleşmiş bir hisse devri olmadığı için pay alım teklifi de gündeme gelememekte. Firmadan yapılan açıklamada devir anlaşmasının gerçekleşmeme olasılığı dile getirilmemekle birlikte sözleşmede yer alan ön şartların neler olduğu hususuna da girilmedi. Bu anlamıyla hisseyle ilgili işlemlerde bulunurken devrin gerçekleşmeme ihtimali de göz önünde bulundurmakta yarar var. 

Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin Temmuz 2016’da en düşük 1,97 TL’ye kadar gerilediği sonrasındaysa hızla çıktığı gözlemekte. Hisse, 2017’nin ocak ayından bu yana yatay bir seyir izliyor. Son bir hafta içinde gün içi işlem marjı arttı ve 17 Nisan 2017 günü kapanışını 9,97 TL’den gerçekleştirdi. Üç yıl üst üste zarar ettikten sonra 2016 faaliyet döneminde kâra geçen Banvit’in birikmiş geçmiş yıl zararı 154,6 milyon TL. Hissedeki çıkışın devam edebilmesi için mevcut zararı eritecek şekilde kârın devam ettiğini görebilmeli. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)