Ana SayfaPiyasaBantaş ve Ege Endüstri sorusu---

Bantaş ve Ege Endüstri sorusu

1 / 2
Bantaş ve Ege Endüstri sorusu
26 Eylül 2017 - 08:43 www.borsagundem.com

TEMKİNLİ OLUNCA HEDEF TUTTURULAMADI

SORU- 2017 içerisinde hisse değeri 6 seviyesine geldikten sonra 2,40 düşen Bantaş’ın bundan sonraki seyri ne olur? FK oranının yüksek olması hakkındaki yorumunuz nedir? Şimdiden teşekkürler. 

Polat 

CEVAP- Mayıs 2015’te borsaya gelen Bantaş, metal ambalaj alanında faaliyette bulunuyor. Hisse, halka arzdan sonra bir süre gerilese de sonrasında hızla değer kazandı ve geçtiğimiz nisan ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 6,08 TL’ye kadar çıktı. Ancak hızlı çıkış fazla uzun ömürlü olmadı ve aynı sertlikle gerilerken bir ay sonra 1,96 TL’ye kadar indi. Şimdilerde de 2,51 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Bununla birlikte mevcut fiyat 18 Mayıs 2015 tarihindeki düzeltilmiş verilerle ilk açılış rakamına denk gelen 1,54 TL’nin üzerinde bulunuyor.   

Şirket geçtiğimiz ağustos ayında halka arz fiyatının belirlenmesinde esas alınan varsayımlara ilişkin değerlendirme raporunu yatırımcılarla paylaştı. Yılın ilk yarısında gerçekleşen satış geliri öngörülen satış gelirinin yüzde 26,74 gerisinde kalırken dönem kârı da hedeflenenin yüzde 67,28 altında kaldı. Bantaş, hammadde girdilerin dövizle, satış gelirinin ise TL ile olduğunu, döviz kurlarının dalgalı olmasından dolayı fiyat istikrarında belirsizliğe yol açtığını söylüyor. Ekonomideki dalgalanmaları hedeflerin tutturulamamasına gerekçe olarak dile getiren şirket, belirsizliklerden korunmak gayesiyle satışlarda müşterilere daha temkinli yaklaşıldığını agresif satış stratejisi yerine korumacı tutum sergilediklerini bunun da hedefin tutturulamamasında etkili olduğunu söylemekte. Tüm bunlara rağmen yıl sonu için net kârda koyulan hedefin tutturulabileceği iddiasını ise korumakta. Ancak hedefi tutturmak için ne gibi bir girişimde bulunacağına dair bilgi bulunmuyor. 

Tüm bunlardan ayrı olarak şirket yeni yatırımlarla üretim kapasitesini arttırdığını ve artan kapasiteye bağlı olarak istenen ölçüde pazar payını yakaladığını düşünüyor. Ancak açıklanan 2017 altı aylık mali tablolar istenen performansın uzağında olduğunu gösteriyor. Dönem sonu kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35,71 düştü. Maliyet ve giderlerdeki artış firmanın kârını düşürmesinde etkili oldu. Kârda istenen artışın yakalanamaması hisse üzerinde baskıya neden olurken bu da düşüşe yol açmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • UZM26 Eylül 2017 15:59

    Arkadaş Ege endüstriyi kaçtan aldın da bu kadar sitem ediyorsun, EGEEN borsanın efsaneleşmiş nadir hisselerindendir ve yatırımcısını asla üzmedi, 50 liralardan 300 liralara gelmiş bir hisseden daha ne bekliyorsun? Biraz dinlenmeye hakkı yok mu?