Ana SayfaHisse Öneri ListesiDöviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler---

Döviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler

1 / 8
Döviz pozisyonu kuvvetli kur riski az hisseler
14 Kasım 2016 - 10:24 www.borsagundem.com

Geçen hafta yapılan ABD başkanlık seçimlerinin galibi Trump oldu. Trump'm ekonomik politikalarında kurdan çok reel ekonominin ön planda yer alması bekleniyor. Trump'ın Çin ve dünya ticareti, Meksika ile ilişkiler ve göçmen sorunu ile ilgili düşüncelerinin GOÜ (Gelişmekte Olan Ülkeler) piyasalarına ilerleyen dönemde baskı yapmasından endişe ediliyor. Nitekim başkanlığının ilan edilmesinin ardından borsada satışlar, alternatif piyasalarda ise sert yükselişler etkili oldu. Trump örneğin Apple'in üretimini Çin'de değil ABD'de yaptıracağını belirtmişti. Cari açığı yüksek olan ABD ekonomisi için ithalatı azaltacağı yönünde söylemleri mevcut. Trump'ın piyasalarda tedirginlik yara-tan bir başka seçim vaadi ise Çin'den ithal edilen mallara yüzde 45 vergi getireceği yönündeki açıklamaları. Söz konusu söylemlerinin gerçekleşmesi durumda uzun vadede doların yine dünya genelinde güçlü eğilimini sürdüreceği tahmin ediliyor. Ancak önümüzdeki dönemde endeks belli seviyeleri koruduğu sürece BIST-100 açısından önemli bir değişiklik beklenmiyor. Borsanın içerideki haber akışının da etkisiyle yönünü tayin edeceği belirtiliyor.

Uzmanlar bu dönemde öncelikle günlük alım satımdan kaçınılmasını öneriyor. Endeks için orta vadede minimum 75.000, maksimum 80.000, uzun vadede ise minimum 70.000, maksimum 90.000 aralığını öngören analistler orta ve uzun vadeli düşünüp portföy oluşturmak isteyenlere 22 hissede alım öneriyor.

"SANAYİ ŞİRKETLERİ"

Mevcut koşullarda sanayi şirketlerinin kendilerine özgü hikayeleri ile ön planda yer alabileceğini düşünen Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk, orta vadede endeks için 75.000 -79.000 aralığını öngörüyor.

Yatırımcıların günlük alım satımlardan kesinlikle uzak durması gerektiğini ifade eden Önder Öztürk, orta ve uzun vade için Aselsan, Akbank, Doğuş Otomotiv, Tüpraş, Sabancı Holding, Koç Holding, Şişecam, Soda Sanayi, Torunlar GYO ve Konfrut Gıda hisselerinde pozisyon alınabileceğini söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)