Ana SayfaPiyasaAslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu---

Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu

10 / 13
Aslı Şafak Borsa Gündem'e konuştu
13 Mayıs 2014 - 07:56 www.borsagundem.com

“HAKİKATEN ORASI DÜNYANIN FİNANS MERKEZİ”

-İstanbul Finans Merkezi ne zaman Londra Finans merkezi gibi olabilir?

Aslı Şafak: Bir gün de olabilir, bir günde de olabilir. O kadar güzel binalar yaparsınız ki Londra’dakinden bile ihtişamlı durabilir. Ama işte o piyasanın derinliği, oraya her gün milyarlarca dolar akan para. Hakikaten orası dünyanın finans merkezi.  Oradaki Sermaye Piyasası Kurumu çok katı ve sert. Etik ve yazılı kuralları iliklere kadar işlemiş durumda. Türkiye’de ne zaman oturur,  bence bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var. Biz bunu hata yaparak öğreneceğiz. Zaten hata yapılmadan öğrenilmez. Bakın finansta bir anayasa koyamazsınız, bu çok kolay değil.  Her ülkenin dinamikleri o kadar farklı ki. Finans sektöründe derinlik değiştikçe, onun kuralları çok değişiyor. Derinlik belirliyor her şeyi. Dolayısıyla biraz daha zamana ihtiyaç var. Ben bu konuda medyadan daha çok umutluyum. Çünkü mutlaka olacaktır. Başka çaremiz yok. Eğer siz bugün reel ekonomide yapısal reformlarda eliniz kolunuz bu kadar bağlıysa ya da bunu uzun bir vadeye yaydıysanız o zaman buraya eğilmek ve bu düzenlemeleri yapıp dünya finans merkezlerine yaklaşmak için adım adım yürümek zorundasınız. Yani dediğim gibi mecburuz. 
Bakın algıyla oynayabilirsiniz. Kelimelerle oynayabilirsiniz. Bir toplumu kelimelerle oynayarak algı yönetimiyle idare edebilirsiniz. Bunu medya da yapabilir beşinci güç olarak. Ama parayla oynamaya başladığınız zaman, o çok farklı bir çatırdamaya gideceği için bunu zaten yapmak zorundalar ve bu olacaktır. Tabi bir Londra Borsası, New York Borsası gibi olmak kaç yıl alır bilmiyorum ama, en azından daha iyiye gideceğini düşünüyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn15 Mayıs 2014 01:14

    aslı şafağı ekonomiden anlamayanlar bile izliyor :) özellikle formasyonları çok komik, güzel isimler takıyo, timsah sırtı formasyonu :)

  • Hakan çalkılıç15 Mayıs 2014 00:42

    Yorumlarınızı begeniyorum, hafife alınmayacak kadar çok yüksek bir tutarda baglamıs oldugum para var ve %85 zarada oldugum bir hisse senednden 2 yılı aşkın süredir zarardayım, herkes nereden bulaştıysa zarada, LATEK HİSSE SENEDİNİ ekrana taşımanızı rica ediyorum.

  • broker14 Mayıs 2014 15:07

    maviş bunlar senin eline su dökemez

  • nihat13 Mayıs 2014 11:54

    Aslı hanım gerçekten çok samimi program yapıyor tebrik ediyoruz, sanırım ailevi durumlar onu seyirciyle sıcak bağ kurmasında büyük etken...ben piyasa hakkında bilgi sahibi olmak için izliyorum, zaten yatırım yorumları anlık değişim gösterebiliyor o yüzden yatırım kararı alırken daha profesyonel çalışmak lazım. konuşulanlar YTD...

  • BelginMaviş13 Mayıs 2014 10:47

    Sevgili Serap eline kalemine sağlık çok beğendim.Aslı Şafakcım diline yüreğine sağlık.keyifli bir röportajdı ve ben zevkle gururla okudum her iki kadınıda yakından tanıdığım için ..sevgilerimle..

  • Fethi ÇAKAR13 Mayıs 2014 10:10

    Röportaj sanki eksik kalmış gibi.Ben okurken öyle hissettim.

  • izleyici13 Mayıs 2014 09:36

    Aslı hanıma başarılarının devamını dilerim. Talk show proğramına yüzü uygun değil.sürekli neşeli ve gülmüş olsada icinde hep hüzün taşıyor. ve bu hüzün yüzüne vuruyor. yüzünüz daima gülsün...