Ana SayfaPiyasaAsil Çelik ve İşkur sorusu---

Asil Çelik ve İşkur sorusu

1 / 2
Asil Çelik ve İşkur sorusu
05 Eylül 2017 - 10:09 www.borsagundem.com

SATIM HAKKI FİYATI HENÜZ NETLEŞMEDİ

SORU- Asil Çelik hissesi almıştım uzun zaman önce hala daha duruyor. Fakat son zamanda yapılan açıklamalarda zorunlu alım yapılacağı gibi bir açıklama var. Üç aylık süre içinde yapacaklar bu zorunlu hisse alımını. Bununla ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Bu açıklama zorla hisselerimi alacaklar anlamına mı geliyor? Satmasam bana bir zararı olur mu? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Cüneyt Görür

CEVAP- Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda bulunan Asil Çelik’in sermayesinin yüzde 99,24’ü birlikte hareket eden ortakların elinde bulunuyor. 31 Temmuz 2017 günü birlikte hareket eden ortaklar adında açıklamada bulunan Parsan Makine, şirketin sermayesinin yüzde 99,24’ünü elinde bulunduran pay sahiplerin birlikte hareket etmek üzere oy sözleşmesi imzaladıklarını, hakim ortak konumunun kazanılması ile mevzuat gereğince satma hakkı ile ortaklıktan çıkarma hakkının kullanılabilir hale geldiğini duyurdu. Aynı açıklamada 31 Ekim 2017 tarihine kadar üç aylık hak düşürücü süre içinde diğer ortakların ellerinde bulundurdukları hisseleri hakim ortaklara satma hakkı bulunduğunu bildirdi. Söz konusu açıklamada diğer ortakların satma hakkını kullanabilmelerine dair hak düşürücü süre hatırlatmakla birlikte satma hakkının kullanım fiyatı belirlenmedi. Farklı kriterlere göre ortaya çıkacak en yüksek fiyattan satım hakkı kullanılacak olmakla birlikte mevcut kriterler içerisindeki en yüksek rakamın 5,27 TL olduğu gözleniyor. Hazırlanacak değerleme raporunda bu tutarın üzerinde bir rakamın ortaya çıkmaması halinde satım hakkı bu tutar üzerinden gerçekleşecek. Hissenin şu andaki işlem fiyatının 5,44 TL olduğu düşünüldüğünde değerleme raporunda ortaya çıkacak tutar mevcut işlem fiyatının üzerine çıkmaması halinde satma hakkının kullanımı pratikte fazla bir anlam ifade etmeyecek.

Öte yandan birlikte hareket eden hakim ortakların alma hakkını kullanıp kullanmayacaklarına dair net bir açıklama yapılmadı. Diğer ortakların satma hakkını kullanma sürelerinin dolmasından sonra hakim ortakların alım haklarını kullanıp kullanmayacakları netlik kazanacak. Söz konusu haklarını kullanmaları halinde diğer ortakların ellerindeki payları satmaları zorunlu olarak gündeme gelecek. Böylesi bir durumda yatırımcıların hisselerini satmamaları gibi bir durum söz konusu olmayacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)