Ana SayfaPiyasaAselsan ve Bursa Çimento sorusu---

Aselsan ve Bursa Çimento sorusu

1 / 2
Aselsan ve Bursa Çimento sorusu
23 Mayıs 2017 - 08:51 www.borsagundem.com

TEMETTÜYÜ ÜÇ TAKSİTLE ÖDEYECEK

SORU-Aselsan bu yıl ne kadar temettü verecek? Örneğin elinde 10.000 lotu olan yatırımcı ne kadar temettü alır? Temettü nasıl hesaplanır? 

Kenan Gazi 

CEVAP-Aselsan uzun vadede yükselen kanal içine hareket ediyor. Hisse, son olarak geçtiğimiz yıl kasım ayında ivmesini yükselterek atağa geçti ve geçtiğimiz hafta en yüksek 22,56 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise gelen kâr satışlarıyla birlikte bir miktar gerilemiş olsa da hisse halihazırda zirve seviyelerine yakın işlem görüyor. 22 Mayıs 2017 günü ise kapanışını 21 TL’den gerçekleştirdi. Takas verileri takip edildiğinde ise hissenin atağa geçişinden sonra Aralık 2016’dan itibaren yabancı yatırımcının satış yönlü işlemlerde bulunduğu görülüyor. Takas verilerine göre Aralık 2016-Nisan 2017 döneminde şubat ayı hariç sürekli satış yaptıkları gözlenmekte. Söz konusu dönem içinde gerçekleşen net satış tutarı 46,7 milyon doları buldu. Hissenin halka açık kısım içindeki yabancı payı yılın ilk günü yüzde 53,66 seviyesindeyken bu oran 8 Mayıs 2017 günü yüzde 44,71’e indi. Gözlendiği kadarıyla yabancılar hissedeki çıkışı satış fırsatı olarak değerlendirmekte.      

Gelirini düzenli olarak artıran şirketin kârı ise bu güne kadar bir yıl artarken ertesi yıl düştü. Ancak bu yıl rutinin değişme olasılığı gündemde. Zira açıklanan 2017 ilk çeyrek bilançosunda kârdaki yüzde 186,72 oranındaki artış dikkat çekiyor. Bu performansın sürmesi halinde yıl sonunda da kârını artırması mümkün olacak. Dalgalı bir seyir izlemekle birlikte her yıl kâr açıklayan firma düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Şirket temettüyle ilgili yaptığı açıklamaya göre bu yıl kâr payını üç eşit taksit halinde ödeyecek. Her taksitte brüt yüzde 2,52 oranında nakit temettü dağıtılacak. İlk dağıtım tarihi 8 Haziran 2017 olurken diğer taksitler 14 Eylül ve 14 Aralık tarihlerinde dağıtılacak. Şirket bir önceki yılda da kâr payını üç taksitle ödemişti.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)