Ana SayfaPiyasaAltında, dolarda, borsada neler olur?---

Altında, dolarda, borsada neler olur?

1 / 8
Altında, dolarda, borsada neler olur?
05 Kasım 2013 - 07:40 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM

Tasarruf sahiplerinin yatırım dünyasına rota veren, hedef belirleyen, borsanın nabzını tutan, altının, doların yönüne yön katan raporların hazırlandığı strateji odalarına ziyaretlerimiz sürüyor. Borsa Gündem olarak bu kez Turkish Yatırım’a konuk oluyoruz. Baki Atılal ve ekibiyle, Turkish Yatırım’ın Nişantaşı’ndaki merkezinde, İstanbul ve Türkiye’de modanın, sosyetenin göbeğinde görüşüyoruz.

Araştırma departmanlarında, 6, 8, 10 kişi görmeye alışık gözlerimiz 3 kişiyle karşılaşıyor. Şaşırıyoruz elbette, ama Turkish Yatırım Araştırma Departmanı Müdürü Baki Atılal’ı dinleyene kadar. Atılal ve 2 arkadaşının hızlı, canlı ve heyecanlı çalışmasına şahit olana kadar. Baki Bey, ekip sayısını bir handikap olarak görmediğini söylerken “Önemli olan doğru modülü kullanmanız. İş araştırmacının ilgisine, odaklanmasına bağlı. Bir işi 2 saatte de yapabilirsiniz, 5 saatte de” diyor.
Anlıyorsunuz ki, “Bir Turkishli bir aracı kuruma bedeldir…”

İşin esprisini bir yana bırakıyoruz…

Baki Atılal’a, araştırma raporlarını nasıl hazırladıklarını, hangi formül ve modülleri kullandıklarını, yatırımcılarla hangi yollarla paylaştıklarını, raporlara ilginin ne düzeyde olduğunu soruyoruz...
Cevaplar ilginç, detaylar çarpıcı…

Yatırım araçları için iddialı öngörüleriyle de bilinen, geçen yılın Kasım ayında, herkesin altını konuştuğu bir dönemde “2013 yılında altın benim için yatırım aracı değildir” diyen Atılal haklı olarak öngörüsünün tuttuğunu gururla anlatıyor.

Peki, önümüzdeki dönemde altın, dolar ve borsa için hangi öngörülerde bulunuyor?

Sorunca, bir öngörü de Borsa Gündem’e patlatıyor.
Ne dedi, merak ettiniz değil mi? O zaman buyurun, okuyun…

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)