Ana SayfaPiyasaBankalarda 'alım' potansiyeli var---

Bankalarda 'alım' potansiyeli var

1 / 11
Bankalarda 'alım' potansiyeli var
17 Temmuz 2017 - 12:53 www.borsagundem.com

BİST'teki yükselişin 'itici gücü' bankalarda, ikinci çeyrek bilanço dönemi 26 Temmuz'da başlayacak, ilk çeyrekte KGF'nin etkisiyle yüksek kâr elde eden bankalar için ikinci çeyreğin 'dengelenme dönemi' olacağı öngörülüyor, ilk çeyreğe göre kârlarda ve marjlarda daralma beklense de kredi büyümesi ve aktif kalitedeki iyileşme, potansiyel olarak görülüyor. En çok Garanti ve TSKB öneriliyor.

BİST-100 Endeksi, 14 Temmuz'daki 105-176 ile zirvesini yeniledi. Genel beklenti, yabancı yatırımcıların payındaki istikrarlı yükseliş ve gelişmekte olan ülkelere göre yüzde 30 civarındaki iskontonun borsayı orta vadede destekleyeceği yönünde. Bu nedenle geldiği seviyelerde kalıcılık sağlaması durumunda, endeksin önümüzdeki haftalarda 105.000-110.000 bandına yükselmesi bekleniyor.

BİST-100'ün bu yükselişinde ise banka hisselerinin itici güç olduğu görülüyor. Nitekim 2017'ye 128.986 seviyesinden başlayan BİST Bankacılık Endeksi, 14 Temmuz'da rekoru olan 180.988'e ulaştı. Biz de bu dönemde, banka hisselerindeki ikinci çeyrek beklentilerini inceledik ve önerileri aldık.

MARJLARDA BASKI

Bankalarda 2017 yılı ikinci çeyrek bilanço dönemi, 26 Temmuz'da Akbank ile başlayacak ve 21 Ağustos'a kadar sürecek. İlk çeyrekte özellikle Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) etkisiyle kredilerde büyüme ve kârlarda güçlü artış görülmüştü.

İkinci çeyrekte temettü gelirlerinin kârlılığı destekleyeceği öngörülse de artan TL mevduat faiz oranlarının net faiz marjında aşağı yönlü baskı yapması, kur swap maliyetlerindeki ve faaliyet giderlerindeki artışın da kârlılığı olumsuz etkilemesi bekleniyor. İkinci çeyreğin 'kârlılıkta dengelenme dönemi' olacağı tahmin ediliyor. En çok Garanti ve TSKB öneriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)