Ana SayfaPiyasaAksigorta ve Ege Seramik sorusu---

Aksigorta ve Ege Seramik sorusu

1 / 2
Aksigorta ve Ege Seramik sorusu
24 Kasım 2017 - 10:15 www.borsagundem.com

TAKAS VERİLERİ UYUMSUZ

SORU (1) - Aksigorta’da ne oluyor? Beş altı aydır yerinde sayıyor? Çıkışı bu kadar mıydı? Bundan sonra beklentinin ne yönde olduğunu öğrenebilir miyim? 

Neslihan Derman

CEVAP - Aksigorta son bir yılda gerçekleştirdiği çıkışla birlikte Haziran 2017’de en yüksek 3,52 TL’ye kadar yükseldi. Arada geçen yaklaşık altı ayda ise hissenin zirve seviyesinde yatay bir seyir izlediği gözleniyor. Şirketin açıklamış olduğu 2017 dokuz aylık bilançosuna göre dönem sonu kârında kayda değer bir artış söz konusu. Mevcut performansında yılın son çeyreğinde anormal bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın devam ettiğini görebileceğiz. Şirketin geçmiş yıl mali tabloları incelendiğinde ise dalgalı bir kârlılığın öne çıktığı görülüyor. İstikrarlı bir büyümeye sahip olmayan şirketin söz konusu durumu ister istemez hissenin fiyatında da dalgalanmalara ve düzensiz bir hareketlenmeye neden olmakta. 

Takas verilerine göre yabancı saklaması yapan kurumlarda yıl başından bu yana artış yaşanmakta. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 53,60 seviyesindeyken söz konusu oran 10 Kasım 2017 günü yüzde 60,92’ye yükseldiği görülüyor. Ancak artmış görünen takas oranlarına rağmen aylık bazda açıklanan yabancı işlemlerine göre yabancılar yılın dokuz aylık döneminde net 1,4 milyon dolar tutarında net satış gerçekleştirmiş görünüyor. Bu anlamıyla veriler arasında uyumsuzluk olduğunu göz önünde bulundurarak temkinli hareket etmekte yarar olduğunu hatırlatmak isteriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaan Görgün18 Aralık 2017 15:05

    5 TL direnç değil , tavan fiyat gibi belirlenmiş durumda . Geçen yıldan beri 5 TL üzerine geçirilmiyor meret. Bu işte bir iş var.