Ana SayfaPiyasaAksa ve Kardemir D sorusu---

Aksa ve Kardemir D sorusu

1 / 3
Aksa ve Kardemir D sorusu
21 Şubat 2017 - 09:50 www.borsagundem.com

SATICILAR GÜÇLENİYOR

 SORU (1) - Aksa hisseleri ne olur?  

Salih Çakır 

CEVAP - Geçtiğimiz yılın ilk yarısında düşen Aksa, Temmuz 2016’da en düşük 7 TL’ye kadar indi. Sonrasındaysa çıkış kanalı içinde sürekli yükselen bir hareket sergiledi. Hisse, 15 Şubat 2017 günü kapanışını en yüksek 11,60 TL’den gerçekleştirirken 20 Şubat günü yaşanan satışların da etkisiyle 10,58 TL’den tamamladı. Hisse, yaşanan düşüşe rağmen zirve seviyelerine yakın fiyatlardan bulunuyor. Hissenin boşluk bırakarak düşmesi kısa vadede bir süre daha düşeceği izlenimini verse de ilerleyen süreçte oluşan boşluğun dolma ihtimalini ortadan kaldırmıyor.

Hissenin temmuz ayından bu yana sergilediği performansa rağmen gelinen fiyat seviyesini şirketin kârı desteklemiyor. Şirket, 2016 yıl sonu bilançosunda hem gelirini hem de kârını düşürdü. Gelirdeki düşüş kârın zayıflamasında etkili oldu. Öte yandan halka açık kısım içindeki payların yüzde 50,67’sinin yabancı saklamasında bulunduğu gözlenmekte. Yabancı yatırımcı aralık ayından bu yana satış ağırlıklı işlemlerde bulundu. Şimdilik düşük seviyede kalan satışların güçlenmesi halinde hisse üzerinde baskının da artması gündeme gelecektir ki böylesi bir durumda düşüş ivmesinin devam etmesi söz konusu olacaktır. Halihazırda fiyat kazanç oranı 15,56 seviyesinde bulunuyor. Mevcut oran sektör ortalaması 12,,07’nin üzerinde bulunuyor. Fiyatın bir süre daha düşmesi halinde fiyat kazanç oranın sektör ortalamalarına gelmesine neden olacaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semra 21 Şubat 2017 13:02

    sarkuysan ve turcası herkes izlesin*..nasıl kar edilmez nasıl zarar yazılır..her türlü döviz zararı falan buralarda ..anormal durum devam ediyor..maliyenin el atması lazım tabi vergi lazımsa*