Ana SayfaPiyasaAkfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu---

Akfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu

1 / 2
Akfen GYO ve Sanko Pazarlama sorusu
05 Ekim 2018 - 08:25 www.borsagundem.com

YEDİ YILIN SONUNDA HALKA ARZ RAKAMININ ALTINDA

SORU (1) - Akfen GYO’nun, 2,50’lerden başlayan düşüşü devam ediyor. Hiç geri tepki alımı olmuyor. Bu normal mi acaba? İçimiz yanıyor… 

Burhan

CEVAP - Akfen GYO her ne kadar geçtiğimiz yıl kâr açıklasa da firma istikrarlı bir kârlılık yapısına sahip değil. Son dört yılın üçünde zarar eden şirket, 2018’in altı aylık döneminde de zararını hayli artırdı. Zararın yüksek gelmesinde artan finansal giderlerin etkisi bulunuyor. Yılın ikinci yarısında kayda değer bir değişim gerçekleştirememesi halinde yıl sonunda da yüksek bir zarar açıklaması şaşırtıcı olmayacak. Şirketin istikrarlı bir kârlılık yakalayamaması fiyatta da gelgitlerin yaşanmasına yol açıyor. Hisse iki yıllık süre zarfında ciddi dalgalanmalar yaşadı. Ancak son noktada halka arz rakamının gerisinde kaldığını hatırlatmak gerekir. Hissenin 11 Mayıs 2011 tarihinde ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilerle 2,28 TL’ye denk gelirken 4 Ekim 2018 günü kapanışını 2,00 TL’den gerçekleştirdi. Arada dalgalanmalardan yararlanabilenler kazanç elde etse de uzun vadeli yatırımcı kazanç elde edemedi. Yaşanan iniş çıkışlardan istifade ederek kazanç elde edebilmek özellikle bireysel yatırımcı açısından oldukça zor olduğunu hatırlatmak isteriz. Tüm bunlardan ayrı olarak gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığını bu itibarla Akfen GYO’nun sektöre uyumlu bir ivme sergilediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Daha verimli sektörlerde gelir ve kârlılığını artıran firmaların takip edilmesinde yarar var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie05 Ekim 2018 12:23

    Akıl yok mu sizde? Gidin %30'dan mevduat faizine girin. Kafanız rahat olsun.

  • Burhan06 Ekim 2018 04:51

    Her yerde sen varsın okie bokie dolardan kazanıyor faizden kazanıyor , borsadan kazanıyor.Zannımca şizofrensin.belkide sokakda dilenen fakir ama zenginlik hayallerinde yaşayan bir şizofren.

  • ömer05 Ekim 2018 09:00

    Ömrümüzü yedi bitirdi cenabet şirket.

  • KILIÇ05 Ekim 2018 08:44

    PATRONLAR İŞİ ÖGRENMİŞ YATIRIMCIYI DOLANDIRIP ZENGİN OLMA YOLUNU SEÇMİŞ ÜLKEMİZDE PATRON KORUMA KURULMUZDA VAR PATRONA HESAP SORAMAZ PATRONDAN EMİR ALIR.